Hlavní obsah

Hokejisté Sparty nastoupí v play-off i s uzdraveným Štrbou

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty se ve čtvrtfinále play-off extraligy proti Liberci představí i s útočníkem Martinem Štrbou v sestavě. Jedenatřicetiletý hráč nastoupil za úřadujícího mistra naposledy 8. ledna, následné duely ze zdravotních důvodů vynechal. Nyní však dostal od lékařů svolení zapojit se opět do přípravy mužstva.

Článek

"Pan primář řekl, že můžu hrát, že mám svolení. Stejně prý čekal, že jej budu přemlouvat, abych mohl začít trénovat," řekl Štrba ČTK. Důrazný útočník má už několik měsíců problémy s nepříjemným ekzémem na těle, které se zhoršily po lednovém turnaji Super Six v Petrohradu. "Momentálně je to ale výrazně lepší. Po práškách, které jsem bral a ještě je dobírám, se to zlepšilo. Už mám ekzém jen na pár místech. Uvidíme, jak to bude vypadat v příštích dnech. Trénovat začínám dnes," uvedl.

Co jeho potíže zapříčinilo, nebo se postaralo o zhoršení stavu na začátku roku, ale stále netuší. "Příčinu budu vědět asi až po sezóně, kdy se mám úplně doléčit. Teď jsem ale hlavně rád, že se můžu vrátit. Bylo vidět, že prášky zabraly a fungovaly," pochvaloval si Štrba, který v sezóně odehrál za Spartu 35 zápasů s bilancí šesti branek a sedmi asistencí.

Přestože měl v lednu naordinovaný tři týdny úplný klid, o svou kondici strach nemá. "Jakmile jsem začal vysazovat prášky, začal jsem se hýbat. Jezdil jsem na rotopedu, chodil do posilovny, abych pak na ledě nezačínal od nuly," uvedl Štrba, který tak věří, že bude plnohodnotným členem týmu. "Samozřejmě, že bude záležet na trenérech, jak mě budou chtít využívat. Zda budu hrát celý zápas, nebo jen část. Teď budu týden trénovat s týmem, takže se uvidí, jak na tom budu," přemýšlel.

Spartu čeká vstup do play-off až příští pondělí, kdy se představí ve čtvrtfinále proti Liberci. "To, že kluci udrželi postavení v šestce a postoupili přímo do čtvrtfinále, je dobré. Máme prostor, abychom se dali do kupy a pořádně se na Liberec připravili," dodal Štrba. Po sezóně mu končí na Spartě smlouva, takže hraje i o nové angažmá.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články