Hlavní obsah

Sestavám kola extraligy kralovali Turek, Toman a Sýkora

PRAHA

Hned tři hráči se mohli během základní části hokejové extraligy pyšnit nejvíce účastmi v Sestavě kola, kterou pravidelně vyhlašovala redakce Sport.cz. Sedmkrát se objevila jména pardubického střelce Petra Sýkory a spoluhráčů z Českých Budějovic Romana Turka a Milana Tomana. Vítězové jsou tak zastoupeni na všech postech, Turek hájí branku, Toman je obránce, a Sýkora se stará především o góly.

Článek

Po polovině soutěže vedl hodnocení s přehledem pardubický kanonýr Sýkora, jenž se v Sestavě kola objevil šestkrát. Měl tak dobře našlápnuto k celkovému prvenství, jenže ve zbývajících 26 zápasech si už v trápícím se týmu připsal pouze jednu nominaci.

Propad zažil také karlovarský brankář Lukáš Mensator, po polovině soutěže držitel pěti nominací. Ve zbytku sezóny už si nezasloužil ani jedinou, stejně jako jeho spoluhráč, útočník Petr Kumstát. Naopak nejvíce ve druhé polovině vylétl Pavel Patera, kterého spanilá jízda Kladna katapultovala až na příčku za trojicí vítězů. Pět ze šesti nominací získal až v posledních dvaceti kolech.

Loňský držitel nejvíce účastí v Sestavě kola Lukáš Zíb z Liberce skončil i v letošním ročníku mezi nejlepšími. S pěti účastmi se zařadil za Pateru společně s brankáři Mensatorem a Romanem Málkem (Plzeň), a kladenským útočníkem Jaroslavem Kallou.

Nejvíce účastí v sestavě kola ELH podle Sport.cz:
7 - R. Turek (Č. Budějovice), P. Sýkora (Pardubice), M. Toman (Č. Budějovice)
6 - P. Patera (Kladno)
5 - J. Kalla (Kladno), L. Zíb (Liberec), R. Málek (Plzeň), L. Mensator (Karlovy Vary)
4 - M. Vojtek (Třinec), J. Bednář (Slavia), R. Jareš (Znojmo), V. Růžička ml. (Slavia), Z. Orct (Kladno), V. Jiruš (Liberec), J. Dopita (Znojmo), J. Lašák (Pardubice), P. Kumstát (Karlovy Vary)
Ideální sestava základní části extraligy podle Sport.cz:
Roman Turek - Milan Toman (oba Č. Budějovice), Lukáš Zíb (Liberec) - Jaroslav Kalla, Pavel Patera (oba Kladno), Petr Sýkora (Pardubice).

Reklama