Hlavní obsah

Sudí Minář na Kladně chyboval, uznala komise rozhodčích

PRAHA

Hokejový rozhodčí Milan Minář v závěru prvního zápasu předkola play-off extraligy mezi Kladnem a Plzní chyboval, když vyloučil hostujícího útočníka Petra Vampolu za filmování. K tomuto závěru dospěla Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje, která v úterý zveřejnila své hodnocení arbitrů v úvodních zápasech vyřazovacích bojů nejvyšší domácí soutěže.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Extraligoví rozhodčí - Ilustrační foto

Článek

"Bylo to nepochopitelné a trestuhodné. Dvojice Milan Minář, Jaroslav Kubeš do té doby řídila utkání výborně, při posouzení zákroku na Vampolu bohužel Milan Minář chyboval," uvedl předseda komise Pavel Halas na oficiálních internetových stránkách soutěže.

Dal tak za pravdu zástupcům plzeňského klubu, kteří si na sporný moment hned po utkání stěžovali. Lasselsberger, který v 59. minutě prohrával 3:4, měl správně hrát přesilovou hru. Poté, co z protestující plzeňské střídačky vyletěla na ledovou plochu láhev, ale hrála v závěru v oslabení a hostům se již nepodařilo vyrovnat a vynutit si prodloužení.

Komise rozhodčích nebyla zcela spokojena ani s výkonem dvojice Tomáš Turčan, Pavel Mikula, která řídila druhý souboj Kladna s Plzní. "Nevyrovnaný a nepřesvědčivý výkon rozhodčích, kteří nenašli společný metr jednotlivých třetin a zcela jistě přehlédli jasný zákrok hostujícího hráče do oblasti hlavy před očima rozhodčího Turčana," uvedla komise v tiskové zprávě. Souboje Třince a Znojma byly podle hodnocení posuzovány správně.

Reklama