Hlavní obsah

Hokejistům Znojma skončila sezóna, budoucnost je nejistá

ZNOJMO

Hokejisté Znojma jsou prvním extraligovým týmem, kterému skončila po prohře s Třincem v předkole play off letošní sezóna. Loučení Orlů bylo hodně nostalgické. Věrní fanoušci odměnili hráče i po vyřazení z play off potleskem, ale také nevyslovenou otázkou, zda nebyl dnešní souboj posledním extraligovým zápasem ve Znojmě. Majitel klubu Jaroslav Vlasák v průběhu sezóny několikrát naznačil, že se bude po sezóně rozhodovat, zda ještě bude hokej ve Znojmě pokračovat.

Článek

Jistotu nemají trenéři Václav Sýkora a Pavel Hynek, kterým vypršel kontrakt, více zatím neví ani hráči. "S tím já nemám nic společného. Bude to rozhodnutí pana Vlasáka. Ten jediný může na tyto otázky odpovědět," uvedl po zápase nejzkušenější znojemský útočník Jiří Dopita, kterému také vypršela smlouva. "Chci ale ještě alespoň jednu sezónu hrát. Ta letošní nebyla podle mých představ, neboť mě v závěru vyřadilo zranění a začal jsem po operaci kolena hrát až play off," řekl Dopita, který viděl příčinu středeční prohry v neproduktivní první třetině.

"Kdybychom dali alespoň jeden gól, tak musel hrát Třinec zcela jinak. My jsme přitom měli šance na dva až tři góly," uvedl Dopita.

Sýkora ocenil velkou bojovnost hráčů

Trenér Sýkora navzdory vyřazení ocenil velkou bojovnost hráčů. "Všichni ze sebe vydali maximum. Chyběla nám větší produktivita. Věřil jsem, že si vynutíme další zápas. Například ve druhém utkání v Třinci jsme byli lepším týmem, ale nic jsme z převahy, stejně jako dnes, nevytěžili," řekl kouč.

Po zápase byl smutný i střelec jediného znojemského gólu Pavel Selingr. "Konečný stav série 0:3 a k tomu porážka s Třincem na závěr základní části vypadá na hladkou záležitost. Ale odehráli jsme vyrovnané zápasy. Bohužel jsme hodně chybovali v obraně a také propadli v koncovce. Už nám po náročném závěru základní části asi chyběly i síly," podotkl Selingr.

Reklama