Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 3:2Karlovy Vary využily i druhou výhodu domácího prostředí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Branda 0 : 1
17. Melenovský 1 : 1
25. O. Němec 2 : 1
34. Dobroň 3 : 1
49. Šlégr 3 : 2

LITVÍNOV

Hokejisté Karlových Varů zvítězili i ve druhém domácím utkání ČP čtvrtfinále play-off, když porazili Litvínov 3:2 a ujali se vedení v sérii 2:0 na zápasy. V úterý nastoupil do brány Severočechů za zraněného Petra Fraňka, jenž nebyl ani na střídačce, Jaroslav Hübl mladší. Po vyrovnané první třetině rozhodli o druhé výhře domácí opět v prostřední části hry dvěma brankami. Vítěznou trefu vsítil ve 34. minutě zadák Michal Dobroň.

Článek

Úvodní část druhého čtvrtfinálového duelu se nesla ve vyrovnanějším duchu než v pondělí. Karlovy Vary se dostávaly do šancí spíše v přesilových hrách. Celkem hrála Energie početních výhod šest, ale ani jednu využít nedokázala. V 7. minutě Jan Košťál z prostoru mezi kruhy Jaroslava Hübla v brance nepropálil, stejně tak Jiří Hanzlík a Ondřej Němec o tři minuty později.

Litvínov se v této fázi spíše čekal na chybu soupeře a ty přišla v čase 13:00. Po skončení čtyřminutového karlovarského trestu se dostal ke slovu po pohledné kombinace celého útoku Daniel Branda a střelou nad ledem podél Mensátorových chráničů poslal Severočechy do vedení. Domácí se dočkali kýženého gólu až v končící 18. minutě. Marek Melenovský zavezl puk do třetiny, povodil si obránce, zasekl a vypálil přesně nad Hüblovu vyrážečku.

Po přestávce měl možnost poslat Litvínov do vedení František Lukeš v oslabení, avšak jeho jedovatou střelou po ledě vytěsnil Lukáš Mensátor pravým betonem. Ve 25. minutě si Vary vytvořily několik gólových příležitostí, ale toužebné vedoucí branky se dočkaly až o minutu později z hokejky Ondřeje Němce. Zadák Energie propálil litvínovského gólmana střelou švihem z mezikruží.

Dobroň zvyšoval na 3:1

Obrovskou šanci měl na své hokejce domácí obránce Jakub Grof, když se ve 28. minutě řítil sám na litvínovskou svatyni. Dělovku příklepem z bezprostřední blízkosti Hübl reflexivně vyrazil vyrážečkou. O tři minuty později mohl potrestat Západočechy Peter Jánský s Lukešem, ani jeden ale puk mezi tyče netrefil. Za to karlovarský Michal Dobroň byl ve 34. minutě úspěšný a zvýšil ji na 3:1. Po naskočení z trestné lavice ho přesným pasem našel přes celé kluziště František Skladaný a domácí obránce zamířil přesně do levého horního rohu.

V závěrečné části mohl hned v úvodu zvýšit Milan Kraft, ale tváří v tvář Hüblovi ani na dvakrát neuspěl. V zápětí napodobil Krafta Melenovský poté, co jeho střelu z mezikruží Hübl vytáhl betonem a lapačkou.

Švarný dostal za bitku pět minut plus do konce utkání

Na ledě se začalo jiskřit, když si Ivan Švarný vybral do souboje Vojtěcha Poláka a naložil karlovarskému štírkovi několik přesných ran na hlavu. Litvínovský bek dostal trest pět plus do konce utkání. V přesilové hře si domácí vytvořili velký tlak, ale hostujícího gólmana již nepřekonali.

Naději vrátil Litvínovu Jiří Šlégr štastnou tečí střely Jaroslava Bednaříka. Bednařík nahazoval puk z rohu kluziště před branku, kde se nejlépe zorientoval obránce Severočechů. Karlovy Vary mohly vrátit klid na své hokejky, ale všechny šance přišly vniveč. Ani Litvínovští nenašli recept na domácí obranu. Největší možnost měl Martin Tomas necelé dvě minuty před koncem, ale pálil pouze do připraveného Mensátora. Karlovy Vary se tak ujaly v sérii vedení 2:0 na zápasy.

Energie Karlovy Vary - Litvínov 3: 2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Melenovský (Mudroch), 26. Němec (Kristek), 34. Dobroň (Skladaný) - 13. Branda (Kubinčák), 49. Šlégr (Bednařík). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Bejček, Svoboda. Vyloučení: 6:13, navíc Švarný (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4680 (vyprodáno).
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Polák, Pech, Hluchý. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, L. Poživil, Punčochář, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Švarný, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Trávníček, Bahenský, Tomas - J. Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Stav série: 2:0

Reklama

Související témata: