Hlavní obsah

Semifinalisté delší pauzu vítají

Nečekaně týdenní pauza nastala v play-off hokejové extraligy. Čtvrtfinálové série došly maximálně k pátému zápasu, a protože se kolotoč vyřazovací části znovu roztočí až ve středu, elitní čtyřka teď řeší, jak naložit s volnem.

Článek

Liberec, který prošel do semifinále jako první, má dokonce jedenáctidenní přestávku. „Dává nám to čas na vyléčení šrámů i možnost dobře se připravit na soupeře. Hráči měli po postupu dva dny úplně volno, od úterý jsou ale v plném tréninku a snad nebude problém znovu chytit zápasový rytmus,“ říká trenér Dušan Gregor, jenž se zajel podívat ve středu na Slavii, ale nevidí nic pikantního na tom, že po vyřazení Sparty hraje Liberec znovu s mužstvem z Prahy.

Slávisté si udělali prostor pro regeneraci, přesto v O2 Aréně bruslí od postupu každý den. „Únava se nejlépe odplaví na ledě. Hráči mají samozřejmě raději zápasy než trénink, ale spíš než intenzivní přípravu volíme takové ladění formy a při tom čekání vzroste nažhavení týmu,“ soudí trenér Vladimír Růžička.

V Budějovicích dali trenéři hráčům až do soboty volno

V Českých Budějovicích mají povinný trénink až od soboty. „Dali jsme hráčům po skončení čtvrtfinále možnost odpočívat. Pro semifinále je potřeba nabrat další síly, ale kdo chtěl, mohl jít na led,“ líčí trenér Josef Jandač, jehož tým je mezi elitní čtyřkou potřetí za sebou. „Mužstva se mohou zbavit únavy a dát se zdravotně do kupy, což prospěje kvalitě bojů o titul.“

Také v karlovarské kabině pauzu uvítali. „Po úporné čtvrtfinálové sérii je ten čas vhodný, aby hráči měli čas na doléčení různých bolístek a šli do semifinále čerství. Věřím, že během týdenní pauzy neopadne ve městě hokejová horečka, před námi je historický boj o finále a všichni si ho chceme užít,“ tvrdí kouč Zdeněk Venera.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice