Hlavní obsah

Závěr první třetiny Liberec trestuhodně zaspal

PRAHA

V prvním semifinále proti Slavii rozhodně nebyli hokejisté Liberce horším týmem, však také zápas ztratili až po samostatných nájezdech. Navíc si po většinu hrací doby vytvářeli řadu šancí a několikrát mohli vývoj utkání zvrátit ve svůj prospěch. O to více je po skončeném zápase mohl mrzet závěr první třetiny, kdy v rozmezí necelé minuty inkasovali dvě laciné branky.

Článek

„Poslední dvě minuty první třetiny jsme zaspali a pustili soupeře lacino do vedení,“ připomněl obránce Valdemar Jiruš situaci, kdy domácí Micka v 18. minutě vstřelil první gól zápasu a za pouhých 46 vteřin přidal druhou branku Vondrka. Za první inkasovaný gól přitom mohl právě Jiruš. „Hráč tam přes mne vystřelil a já jsem to bohužel trochu tečoval. Marek už na to nestačil zareagovat. Ten gól beru na sebe,“ odmítal zkušený obránce podíl viny u brankáře Pince.

SEMIFINÁLE SLAVIA - LIBEREC NA SPORT.CZ:
I. zápas: 3:2 po sam. nájezdech
ON-LINE:Slavia - Liberec
REFERÁT:Slavia udolala Liberec až v nájezdech
BRANKÁŘ:Byli jsme pak lepší, tvrdil Pinc
STŘELEC:Micka poslechl kouče a dal góly
VÝPADEK:Liberec zaspal závěr první třetiny

O první přestávce tak byla v kabině Liberce trochu dusnější atmosféra. „Trenér nám vyčítal, co jsme udělali špatně. My jsme se z chyb poučili a nakonec zápas dotáhli do prodloužení a k nájezdům, které jsme neproměnili. Určitě nás konečný výsledek mrzí,“ litoval Jiruš, který zavelel k obratu svým gólem v 33. minutě. „Dobrou práci udělal Venca Pletka, když mi puk šikovně posunul. Já jsem jen zareagoval na to, že Adam (Svoboda) trochu vyjel a naznačil jsem pohyb na druhou stranu. Měl jsem i trochu štěstí.“

Pletka: V nájezdech jsem nestačil puk zvednout

Václav Pletka mohl v zápase několikrát skórovat i sám, především v přesilovce pět na tři ve třetí třetině byl blízko skórování. Dvakrát za sebou ale u levé tyčky Svobodovy branky promáchl. „Dvakrát jsem mohl skórovat do prázdné brány, ale pokaždé mi puk přeskočil hokejku. Zaplaťpánbůh, že pak dal góla Leoš,“ připomněl Pletka spoluhráče Čermáka, jenž nakonec ještě v té samé početní výhodě vyrovnal na 2:2.

Liberec měl vůbec ve třetí třetině řadu šancí, ale gól pak už ne a ne padnout. „Chybělo nám štěstí k tomu, abysme dali ten třetí gól. Doufám, že v dalším zápase nám tam toho spadne víc a zápas vyhrajeme my,“ přeje si Pletka, jenž neuspěl ani v závěrečných nájezdech. „Od začátku jsem chtěl dělat blafák do bekhendu, ale asi jsem jel moc rychle a nestačil pak puk zvednout nad beton. Teď to tam v nájezdech spadlo Slavii, v dalším zápase to tam může spadnout nám,“ nedělá si z vedení soupeře v sérii těžkou hlavu.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články