Hlavní obsah

Budějovické hráče nabudila blesková odpověď na první gól

Smolně se začal pro hokejisty Českých Budějovic vyvíjet pátý souboj o postup do finále extraligy s Karlovými Vary. Jako první otevřeli skóre důležitého zápasu hosté, když se po dvaceti vteřinách druhé třetiny prosadil šťastnou střelou Skuhravý. Naštěstí se ale z nečekaného úderu nesložili a hned za 37 vteřin dokázali zásluhou Tomáše Mertla vyrovnat. To byl klíčový moment k pozdějšímu vítězství v prodloužení.

Článek

„Bylo hodně důležité, že jsme na ten jejich vedoucí gól dokázali hned odpovědět,“ potvrzoval vážnost svého gólu jeho autor Tomáš Mertl. „Hledal jsem si před bránou místo a Milan Toman mi to tam pak parádně přihrál. Ne že bych to nějak skvěle trefil, ale prošlo to tam,“ usmíval se po zápase hráč, jenž do pátečního večera v play-off ještě ani jednou nebodoval. „To byl asi nejdůležitější moment zápasu,“ dodal k situaci karlovarský brankář Lukáš Mensator.

Ten byl svému týmu velkou oporou a nebýt jeho, asi by se Západočeši tak dlouho s favoritem série o výsledek přetahovat nedokázali. V prodloužení  však už nedokázal udržet šikovnou střelu Ondřeje Veselého. „Ani nevím, jak nakonec puk prošel do branky, možná jsem ho chvíli i držel. Čekal jsem spíš přihrávku, jinak bych se před hráče postavil jinak,“ mrzelo mladého gólmana.

Budějovice jsou jako vítěz základní části brány v play-off jako největší favorit, což jejím hráčům někdy svazuje ruce. Dvě porážky ve Varech navíc jejich sebevědomí trochu nalomily. „Bylo to psychicky náročné. Jsme rádi, že jsme to doma nakonec zvládli a pojedeme do Varů s vítězstvím. Nebude to tam lehké. Musíme odvést dobrý výkon a poprat se s tím,“ řekl na závěr Mertl.

Reklama