Hlavní obsah

Beránek i za nepříznivého stavu věřil, že Slavia zápas otočí

KARLOVY VARY

Třetí finálový duel mezi domácími Západočechy a pražskou Slavií vyzněl těsně v poměru 4:3 pro hosty. Zápas plný zvratů rozhodl v 52. minutě po závaru před brankou slovenský forvard Igor Rataj. „Klíčová byla přesilovka pět na tři, kterou Slavia sehrála dobře a v pokračující výhodě dala vítězný gól,“ litoval po zápase karlovarský kouč Zdeněk Venera.

Článek

Zápas se pro domácí vyvíjel velmi slibně, když vedli po deseti minutách hry zásluhou Jaroslava Kristka. „Samozřejmě to bylo nepříjemné,“ přiznal navrátilec do sestavy sešívaných kapitán Josef Beránek k vedení domácích. „Ale bylo to na začátku a já pořád věřil, že se zápas dá otočit,“ dodal zkušený forvard. A jeho slova naplnili ještě do konce dějství Jaroslav Bednář s Romanem Červenkou, kteří zařídili, že do šaten šli s vedením 2:1 Pražané.

Karlovarští však po nepovedené první třetině zbraně nesložili a ve druhé části brankami Petra Kumstáta a Jaroslava Kristka dokázali otočit na 3:2. „Po první třetině jsme hráli špatně, měli jsme několik přesilovek, ale sehráli jsme je strašně. Přestali jsme hrát a Vary toho využily,“ přidal Bednář.

Do poslední dvacetiminutovky nastoupili červenobílý s jasným cílem - utkání otočit. Naplňovat je začali od 50. minuty. Jaroslav Bednář svým druhým gólem v utkání vyrovnal v končící přesilové hře pět proti třem na 3:3. „Bylo to nešťastné, ale rozhodla branka, která neměla padnout, vyloupnul se tam hráč a ani nevím, kudy to dostal do branky,“ litoval domácí obránce Josef Řezníček vítězné trefy Igora Rataje.

Z pokračující výhody totiž vytěžili Pražané branku, která znamenala vedení. Před brankovištěm se Rataj zorientoval na výbornou a hosté vedli 4:3. „Zítra se to budeme snažit zlepšit, aby se utkání pro nás vyvíjelo lépe,“ uvedl gólman Západočechů Lukáš Mensator, jenž čelil čtyřiatřiceti střelám. „Jsem skleslý, že to nevyšlo, ale budu se snažit připravit stejně, jako na dnešek,“ neházel flintu do žita domácí gólman.

Domácí nevyužili početní výhodu v závěru

Přestože měla Energie v posledních dvanácti sekundách hry početní výhodu, kterou domácí trenéři posílili odvoláním brankáře, vyhrát klíčové buly se Západočechům nepodařilo. „Procento vhazování, které Pepa (Beránek) měl bylo velmi vysoké,“ připomněl Bednář úlohu kapitána týmu při posledním vhazování. Slavia mohla slavit druhou výhru v sérii, kterou otočila stav série na 2:1.

„Byla tu vynikající bouřlivá atmosféra a opět maximální nasazení z obou stran. Vstoupili jsme do zápasu dobře, povedlo se nám dostat do vedení 2:1, ale bohužel jsme hloupou chybou zápas zdramatizovali,“ zhodnotil zápas Jiří Kalous, asistent hlavního trenéra Slavie. „Soupeř dotáhl, dostal se do vedení na 3:2, ale v závěru se k nám přiklonilo štěstí a utkání jsme zvládli vítězně, za což jsme rádi,“ oddechl si Kalous.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice