Hlavní obsah

Boleslavští si pochvalovali zlepšený výkon a doufají v domácí výhry

ÚSTÍ NAD LABEM

Jak vyměnění vstoupili do nedělního duelu na ústeckém ledě hokejisté Mladé Boleslavi. Zlepšeným pohybem a aktivitou zaskočili domácí celek a odvezli si výhru 3:0 a stav 1:1 na zápasy. O první šok pro Severočechy se postaral v první minutě utkání Tomáš Sýkora. „Páteční zápas nám ukázal, jak na ně. Poučili jsme se. Byli jsme jiné, mnohem lepší mužstvo,“ těšilo boleslavského útočníka.

Článek

Sýkora působil v minulosti právě v dresu Ústeckých Lvů. Tři roky hájil barvy severočeského celku a snažil se dostat do extraligy. V pátek a v neděli však nastoupil na druhé straně barikády. „Ty zápasy jsou pikantní, působil jsem tady tři roky a snažil se postoupit s Ústím do extraligy. Ústí se to povedlo, až když jsem tady nebyl,“ řekl s úsměvem. „Už se o to snažím pátý rok a doufám, že bude šťastný,“ dodal. „Nálada po pátku nebyla vůbec pesimistická, snažili jsme se poučit a poučili jsem se hodně. Tolik jsme nefaulovali a když už jsme hráli v oslabení, tak jsme na ty situace byli připravení,“ pochvaloval si Sýkora hru v oslabení.

BARÁŽ O EXTRALIGU NA SPORT.CZ
II. utkání, Ústí n. Labem vs. Ml. Boleslav 0:3, stav série 1:1
REFERÁTDruhé utkání na ledě Ústí vyhrála Boleslav
OHLASYBoleslav vyhrála zaslouženě, uznali Ústečtí Lvi
NOVÁKProhráli jsme bitvu, ale neprohráli válku
SÝKORABudeme chtít potvrdit domácí neporazitelnost

První utkání baráže přineslo ze strany Středočechů rozpačitý výkon. V pátek na ledě nepředvedli hosté optimální hru, ale v neděli zlepšili aktivitu a domácí byli zjevně zaskočení. „Páteční zápas byl takový poznávací. Všechno jsme si klidně řekli,“ líčil Sýkora. „Asi to nečekali, protože v pátek nás přehráli po všech směrech a zřejmě si mysleli, že to bude stejné,“ doplnil.

„Vlétli jsme na ně a asi z toho byli zaskočení, že jsme je hodně napadali,“ myslí si devětadvacetiletý forvard, jenž otevřel skóre utkání střelou mezi Přikrylovy betony. „Nebyl to úmysl. Jožo Lukáč to vypíchnul na modré, ke mně se to odrazilo a já neměl jinou volbu, než to poslat na bránu. A prošlo to mezi nohama,“ popsal svou trefu, která vlila hostům sebevědomí a domácí tým naopak znervózněl.

Utkání se lámalo po šancích Nováka s Kloboučkem

Slovan nedokázal na branku zareagovat, přestože blízko ke gólu měli ve druhé dvacetiminutovce Novák s Klouboučkem. Obě šance Ústí však zlikvidoval bezchybný brankář Martin Růžička, jenž nahradil Filipa Šindeláře. „Včera po tréninku se rozhodlo, že nastoupím. Měl  jsem z toho radost,“ svěřil se Růžička. „Ve druhé třetině tam byly důležité momenty, kdy se to lámalo. Tam kdyby to dali, tak by zápas vypadal jinak. Dá se říct, že to byly nejtěžší chvilky,“ připustil dvacetiletý brankář.

Zatímco v pátek se vítězi první ligy přesilové hry nepovedly, o dva dny později využili Boleslavští početní výhodu hned dvakrát. „Přesilovky nacvičujeme pořád. Zatím jsem spokojený, ale nemůžeme koukat zase tak daleko. Musíme jít zápas od zápasu,“ mírní optimismus gólman Středočechů.

Svěřenci trenéra Petra Kaňkovského a asistenta Leo Gudase v domácím prostředí prohráli naposledy 20. října minulého roku a pokud prodlouží svou sérii i za stavu 1:1 na zápasy, mohou slavit vysněný postup. „Určitě nám to pomohlo ohledně sebevědomí. Jdeme zápas od zápasu a budeme chtít potvrdit domácí neporazitelnost a vyhrát oba zápasy,“ doufá Sýkora. „Když ji udržíme, tak postoupíme do extraligy,“ zasnil se přerovský rodák.

Reklama

Související témata: