Hlavní obsah

Při finále hokejové extraligy šly sázky do desítek miliónů korun

PRAHA

Při finálových kláních letošního play-off hokejové extraligy šly sázky podle provozovatelů kurzového sázení do desítek milionů korun. Na středeční rozhodující sedmý zápas série pražské Slavie s Karlovými Vary se sázelo jasně nejvíce z celé denní sportovní i mimosportovní nabídky.

Foto: NOVINKY/Ondřej Krynek

Sázková kancelář - ilustrační fotografie

Článek

Sázkařské žně hlásila firma Tipsport, jejíž zákazníci za sedm finálových zápasů prosázeli více než 18 miliónů korun. "Navíc byli lidé poměrně úspěšní, když věřili oběma týmům především na domácím ledě, a ty je zklamaly jen dvakrát v celé sérii," uvedl ve čtvrtek mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Dlouhodobě se ve sportu jednoznačně nejvíc sází na fotbal. Poslední duel o český hokejový titul ale všechny domácí i zahraniční fotbalové zápasy tentokrát odsunul do ústraní. "Byl to jasný hit dne, veškerá pozornost se díky Slavii a Karlovým Varům přesunula k hokeji," řekl mluvčí Fortuny Tomáš Grombíř.

Jen Fortuna přijala na sedmý zápas finálové série sázky za zhruba čtyři milióny korun, tedy zhruba dvakrát více než na obvyklý zápas hokejové extraligy. Nejvyšší jednotlivou sázkou bylo 40 000 korun vložených na vítězství Slavie. Protože Slavia uspěla a získala trofej, neznámý hráč rozmnožil svůj účet o takřka 67 000 korun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.