Hlavní obsah

Hokejisty Boleslavi povede jako manažer bývalý tenista Suk

MLADÁ BOLESLAV

Zajímavé jméno nového generálního manažera oznámili funkcionáři nováčka hokejové extraligy BK Mladá Boleslav. Do významné funkce klubu byl jmenován bývalý vynikající tenista a daviscupový reprezentant Cyril Suk. Středočeský klub to oznámil na pondělní tiskové konferenci v mladoboleslavské Zlatopramen Aréně.

Foto: www.bkboleslav.cz

Cyril Suk (vpravo) coby nový generální manažer hokejistů Mladé Boleslavi

Článek

"Je paradoxem, že jako první nepředstavujeme hráče. S postupem do nejvyšší soutěže jsme ale považovali za nutné posílit funkcionářský tým. V první lize jsme generálního manažera neměli, ale v extralize týmy tento post obsazují a my jsme se to rozhodli učinit také," řekl Jan Plachý, předseda představenstva BK Mladá Boleslav.

Cyril Suk ukončil svou tenisovou kariéru na podzim roku 2006, několik turnajů, především grandslamů, však odehrál i v roce minulém. "Ale bylo to spíš z důvodu, že jsem chtěl vidět své kamarády, s kterými jsem hrál tenis dlouhou dobu," prozradil jednačtyřicetiletý Suk, jenž bere svou hokejovou funkci jako novou výzvu.

"Chceme posunout klub na úroveň extraligy. Doufám, že budu moci využít své kontakty, které jsem posbíral za dobu své kariéry. Mým úkolem bude kontakt s partnery," cituje Suka prohlášení v tiskové zprávě zaslané redakci Sport.cz.

Suk se během tenisové kariéry specializoval pouze na čtyřhru a na okruhu ATP vyhrál 32 turnajů včetně triumfu na US Open 1998. Čtyřikrát vyhrál na Grand Slamu také smíšenou čtyřhru, z toho třikrát se sestrou Helenou. V letech 2002 až 2006 působil také jako nehrající kapitán českého týmu v Davisově poháru.

Reklama

Související témata: