Hlavní obsah

Varaďa kvůli zranění kolena nestihne úvod extraligy

OSTRAVA

Poraněné vazy v koleni připraví vítkovického útočníka Václava Varaďu o úvod hokejové extraligy. Dvaatřicetiletou letní posilu ostravského celku čeká tříměsíční pauza poté, co si ještě v průběhu přípravy na suchu přetrhla křížové vazy v koleni.

Článek

Varaďův problém je už staršího data. Zranění, které utrpěl těsně poté, co v polovině června podepsal ve Vítkovicích tříletou smlouvu, ale vyšlo najevo až ve chvíli, kdy s mužstvem nenastoupil do přípravy na ledě.

"Špatně došlápl a poranil si kolenní vazy. Podle doktorů bude mimo tři měsíce. Těžko odhadovat, kdy se vrátí. Rozhodující je u takových zranění, jak bude probíhat pooperační léčba a rehabilitace," řekl v úterý trenér a generální manažer Vítkovic Alois Hadamczik.

Dvojnásobný mistr světa zřejmě nebude zpátky dříve než koncem října. S kolenem laboroval Varaďa už během svého dlouholetého působení v zahraničí. Bývalý hráč Ottawy, Buffala, Davosu se letos do Vítkovic vrátil ze švýcarského Langnau. "Je to vždycky nepříjemnost, když ze sestavy vypadne takový hráč, ale nikoho na záskok shánět nebudeme. Dámu mu čas na úplné doléčení a budeme se snažit to zvládnout bez něho," uvedl Hadamczik.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.