Hlavní obsah

Liberec zúžil kádr, odcházejí Krstev, Procházka a Holub

LIBEREC

Vedení Liberce zúžilo dva týdny před začátkem extraligy kádr o obránce Angela Krsteva a Jana Holuba a pětatřicetiletého útočníka Stanislava Procházku. Krstev odchází z klubu natrvalo, další dva hokejisté budou hostovat v jiných týmech.

Článek

"Krstev v létě nepotvrdil pozici jednoho ze čtyř elitních obránců, navíc by mu v dubnu končila smlouva. On sám vyjadřoval touhu zkusit zahraniční angažmá. Tyto podněty nás vedly k tomu, abychom uvolnili právě jeho. Rozcházíme se ale v dobrém," uvedl ve středu generální manažer Liberce Ctibor Jech. Sedmadvacetiletý Krstev působil v Liberci s krátkými přestávkami, které strávil na hostování v Českých Budějovicích a v Litvínově, od roku 2001.

Přetlak v defenzivě, kterou posílil po návratu z NHL Jaroslav Modrý, neustál ani pětadvacetiletý liberecký odchovanec Holub. "Chceme, aby rozvíjel své schopnosti a v budoucnu je použil v boji o místo v naší obraně," uvedl Jech s tím, že by rád Holuba viděl v nějakém týmu nejvyšší soutěže.

Na farmu do Benátek nad Jizerou míří bývalý kapitán Procházka, který bude v případě potřeby připraven zaskočit v prvním mužstvu Liberce. "V Benátkách potřebujeme pomoci s výchovou mladých hráčů. Standa je jedním z hráčů, které chceme v budoucnu zapojit do chodu klubu a jsme rádi, že tuto úlohu v současné době přijal," komentoval Jech dočasný odchod extraligového veterána s více než 800 starty v nejvyšší soutěži.

Reklama