Hlavní obsah

Pöpperle věří, že si s Dubou nebudou v brance Sparty překážet

PRAHA

Poslední dva roky bojoval Tomáš Pöpperle o místo v brance týmu NHL Columbus Blue Jackets, ale šanci ukázat se ve slavné soutěži dostal jen ve dvou zápasech, zbytek času strávil v rezervním týmu v nižší zámořské soutěži AHL. I proto se gólman, který je odchovancem pražské Sparty, rozhodl vrátit domů a obléci znovu sparťanský dres. S ním a Tomášem Dubou tak má holešovický klub v brance silnou dvojici.

Článek

Po sezóně měl Pöpperle nabídky i ze zahraničí, rýsovala se například možnost v Německu, kde před dvěma lety vychytal berlínskému Eisbärenu titul. „Řešil jsem jedině Spartu, a když se ozval „Břízka“ (generální manažer Petr Bříza), tak nebylo co řešit. Jiný tým v extralize vůbec nepřicházel v úvahu, chtěl jsem být pod dozorem pana Bruka,“ jmenoval Pöpperle v rozhovoru pro Sport.cz  trenéra brankářů Sparty, jenž připravoval i Dominika Haška.

Právě pod Brukovým vedením se Pöpperle pečlivě připravoval na návrat do extraligy, kde chytal naposledy v sezóně 2004/05 před odchodem do zahraničí. Po německém titulu s Eisbärenem se dostal jako trojka i na mistrovství světa v Rize 2006 a pak zmizel na dva roky do zámoří, kde bojoval o místo v NHL za tým Columbus Blue Jackets. V NHL nakonec dostal příležitost pouze ve dvou zápasech, zbytek strávil na farmě v Syracuse.

S Dubou se ve Spartě míjeli

Loni v prosinci si navíc poranil koleno a po operaci se dával dohromady až do konce sezóny. „Hokej mi hrozně chyběl, snad se mi podaří dostat znovu do formy. Mým cílem je teď pravidelně chytat a třeba se dostat i do národního týmu,“ vyslovil smělé myšlenky třiadvacetiletý gólman. Ve Spartě má sice Pöpperle zdatnou konkurenci v podobě dosavadní jedničky Tomáše Duby, on si ale žádné třenice nepřipouští.

„Vycházíme spolu v pohodě, známe se už z juniorských let. Ačkoliv v jednom týmu jsme spolu nikdy nechytali. Já byl v dorostu a Tomáš už chytal za juniorku, a když jsem se dostal do prvního týmu, on chytal jinde. Pak jsem zase odešel já a Tomáš se vrátil,“ připomněl Pöpperle vzájemné míjení se.

Sparta každopádně nemá jasnou brankářskou jedničku, v úterý v Litvínově chytal první zápas nové sezóny Pöpperle, ve druhém kole s Libercem zase může nastoupit Duba. „Já v tom nevidím žádný problém, v kabině je pohoda. I proto jsem se do Česka rád vrátil, v zámoří mi podobná atmosféra docela chyběla,“ vzpomněl na těžké chvíle za oceánem brankář, jenž ve Spartě uzavřel dvouletou smlouvu s roční opcí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice