Hlavní obsah

Třinec - Liberec 1:2První výhru v sezóně Liberci v Třinci vychytal Fikrt

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Polanský 1 : 0
31. Klimenta 1 : 1
32. Pletka 1 : 2

TŘINEC

Hokejisté Liberce vybojovali v úterním 4. kole extraligy první vítězství v sezoně. Severočeši ukončili špatný vstup do soutěže výhrou 2:1 v Třinci, který dvěma slepenými góly během 51 sekund v druhé části zařídili Tomáš Klimenta s Václavem Pletkou. Body hostům vychytal i výborný brankář Michal Fikrt, reprezentant Milan Hnilička s týmem vůbec nepřicestoval.

Článek

Na začátku to na žádný konec libereckých neúspěchů nevypadalo. Hosté se v úvodních minutách dostali pod tlak, ale po Květoňově akci se proti Peterkovi vyznamenal Fikrt a vzápětí mu pomohla dokonce tyčka, do níž vtipnou tečí usměrnil Tomík střelu Výtiska.

Liberec ke všemu přišel o zraněného Pabišku, ale když domácí tlak opadl, srovnal krok i počet šancí. Třinec v defenzívě nepůsobil vůbec kompaktně, hosté soupeře několikrát přečíslili už ve středním pásmu a Vojtek své barvy podržel především při příležitosti Blatného.

Oceláři zopakovali lepší start i ve druhé třetině a dokázali ho už okořenit gólem. Polanský se do skrumáže před brankou natáhl pro sraženou střelu Andersonse a bekhendem přehodil Fikrta. Mohlo být pro domácí ještě líp. V přesilovce však Sekeráš snad z jednoho kroku záhadně přestřelil branku a Kováčikův pokus zneškodnil Fikrt.

Minelu Peterka napravil Vojtek

Nevyužitá výhoda se Třineckým rychle vymstila. Minelu Peterka, který nepovedenou zadovkou poslal do sóla Klimentu, napravil ještě Vojtek, ale liberecký útočník si vylepšil náladu hned v dalším střídání a podruhé v osamocení před domácím brankářem střelou na vyrážečku nezaváhal.

Domácí vypadli z tempa, nechali soupeři prostor a už za 51 sekund toho náležitě využil Pletka, který se natlačil před branku a dostal Bílé Tygry do vedení. To mohl na dva góly navýšit Šachl, ale Vojtek pět sekund před koncem druhé části udržel domácí ve hře o body.

Hosté museli podstoupit ještě spoustu těžkých okamžiků, než ukořistili první výhru. Třinec si v závěru nátlakovou hrou vydobyl až drtivý tlak, který však torpédoval gólman Fikrt. Uhranul Poláka, zblízka na něm pohořel i Peterek a k vyrovnání nevedlo ani obléhání hostující klece v dvouminutové přesile. V posledních minutách snaha Ocelářů přerůstala v křeč. Teprve v závěrečných 25 sekundách odjel Vojtek k branky, ale hosté už žádné drama nedopustili.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Polanský (Andersons, D. Květoň) - 32. Klimenta (Jareš, Podkonický), 33. Pletka (Kašpařík). Rozhodčí: Fraňo - Čížek, Prchal. Vyloučení: 9:11, navíc Peterek (Třinec) 10 minut. Bez využití. Diváci: 2946.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, Seman, Andersons, Lojek, Gureň, Rangl - Tomík, D. Moravec, Balej - D. Květoň, Peterek, Martynek - Polák, Polanský, Kováčik - Hampl, Piecha, Pavelek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Liberec: Fikrt - Žabka, Jiruš, Zíb, Modrý, Harant, Jareš - Nedorost, Kašpařík, Pletka - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Podkonický, Pabiška (7. S. Procházka). Trenéři: Gregor, Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata: