Hlavní obsah

Č.Budějovice - Litvínov 3:4České Budějovice ztratily zápas s Litvínovem a opět doma neuspěly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Mertl 1 : 0
14. Mertl 2 : 0
17. Květoň 3 : 0
31. Černý 3 : 1
35. Hübl 3 : 2
41. Bahenský 3 : 3
65. Jenáček 3 : 4

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic ani na třetí pokus doma v novém ročníku extraligy neuspěli a prohráli s Litvínovem 3:4 po samostatných nájezdech. A to i přesto, že Mountfield vedl už po první třetině 3:0. V nájezdech zajistil Severočechům výhru Martin Jenáček.

Článek

Jihočeši počtvrté za sebou vstoupili do utkání vedoucím gólem, tentokrát jim k otevření skóre stačily necelé tři minuty. Mertl mezi kruhy převzal přihrávku od Vaka a v jízdě chytře obelstil beka Skuhrovce i gólmana Jaroslava Hübla. Před litvínovskou svatyní bylo nadále živo, nebezpečnými střelami se prezentovali Hudec, Kůrka i Květoň, jejich spoluhráč Veselý dokonce trefil horní tyčku.

Šimánka pak ve vyložené šanci srazil obránce Kroupa a domácí po minutovém obléhání zužitkovali přesilovku. Od modré vypálil Frolo a odražený kotouč doklepával do odkryté klece Mertl, jehož znovu neuhlídal Skuhrovec. Před brankou Českých Budějovic potom bylo horko - v 17. minutě ale Jánský, Reichel, ani Lukeš nedokázali kotouč za Turkova záda protlačit. O chvíli později naopak Květoň po pravé straně dobruslil k Jaroslavu Hüblovi, a přestože byl tísněn obráncem, zavěsil bekhendem k levé tyčce.

Druhé dějství probíhalo v trochu pomalejším tempu, pod dojmem tříbrankového náskoku se domácí už tolik dopředu netlačili a jak se ukázalo, byla to chyba. Když Bokrošovi svěřenci prohospodařili i déle než minutu trvající přesilovku pět na tři, a ještě při ní stěží zastavovali ujíždějícího Jenáčka, následoval zákonitý trest. Sotva se vyloučený Viktor Hübl vrátil z trestné lavice na led, připravil střeleckou parketu pro důrazného spoluhráče Černého, jenž téměř z brankoviště poprvé korigoval.

Za necelé čtyři minuty následoval další litvínovský úder a znovu to byl Viktor Hübl, jenž zezadu obkroužil budějovickou klec a z levého kruhu prostřelil Turka. Odpovědět se pokoušel Vak ve spolupráci s Mertlem, ale nedůraznou práci litvínovské defenzívy zachránil brankář Jaroslav Hübl.

Při nástupu do třetí třetiny jakoby Jihočeši čekali až soupeř vyrovná. Dočkali se po necelých dvou minutách. Zprava od modré čáry nejprve pálil Punčochář, potom zleva vyslal bombu Skuhrovec, k odraženému puku mezi kruhy se potkal Bahenský a bekhendem přes ležícího Poživila snadno překonal rozkmitaného Turka. Domácí konečně zapnuli, hrálo se nahoru - dolů, ale první větší šanci měl až v 53. minutě Kůrka při vyloučení Bahenského.

Necelé čtyři minuty před sirénou se díky akci Viktora Hübla zajiskřilo před Turkem, ale skóre se v základní hrací době již nezměnilo. V úvodu prodloužení prověřil hostujícího gólmana střelou zblízka Toman, poté se dlouho nic nedělo, teprve minutu před koncem musel Turek zasahovat proti pokusu Černého. Při nájezdech se takticky prostřídali oba litvínovští brankáři, a když Franěk vychytal Sailera i Šimánka, zařídil na druhé straně rozhodující trefu Jenáček.

Mountfield České Budějovice - Litvínov 3:4 po sam. nájezdech (3:0, 0:2, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Mertl (Vak), 15. Mertl (Frolo, Duda), 18. L. Květoň (M. Hudec) - 32. Černý (V. Hübl), 36. V. Hübl (Trávníček), 42. Bahenský (Mach), rozhodující sam. nájezd Jenáček. Rozhodčí: Homola - Guth, Křivský. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4920.
České Budějovice: Turek - L. Poživil, Toman, Sičák, Gřegořek, Vydarený, Frolo, Mucha - M. Hudec, Huml, Veselý - Kůrka, Šimánek, Sailer - Hřebejk, L. Květoň, Duda - Mertl, Vak, Gulaš. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Litvínov: J. Hübl ml. (od 2. sam. nájezdu Franěk) - Walter, Šlégr, Kroupa, Švarný, Vobořil, Kubát, Punčochář, Skuhrovec - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Černý, Jenáček, Branda - Jánský, V. Hübl, Trávníček - Mach, Rindoš, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: