Hlavní obsah

Sparta - Slavia 5:0Sparta rázně utla černou sérii, v derby rozstřílela Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Černošek 1 : 0
7. Kratěna 2 : 0
25. Broš 3 : 0
27. Broš 4 : 0
56. Mikulík 5 : 0

PRAHA

Šest zápasů čekali hokejisté Sparty na vítězství a dočkali se v pražském derby proti Slavii. V dohrávce 17. kola O2 extraligy porazili sešívané na svém ledě jednoznačně 5:0 a posunuli se na osmé místo před Kladno. Slavia padla po sérii pěti výher, patří ji však stále první místo s tříbodovým náskokem na Vítkovice. V utkání se blýsknul dvěma góly Michal Broš.

Článek

Na zahozenou šanci Josefa Beránka z 1. minuty odpověděli domácí využitou přesilovou hrou. Kolaříkův faul potrestal na začátku třetí minuty Marek Černošek. Po přesném pasu Výborného prostřelil sparťanský bek z mezikruží Adama Svobodu mezi betony.

V sedmé minutě si zkušeně počínal Ondřej Kratěna. Nejproduktivnější hráč domácího celku se po zaváhání slávistické defenzivy zmocnil na modré čáře puku a nájezd zakončil mezi Svobodovy chrániče. Na druhé straně mohl korigovat stav Beránek, ale z levého mezikruží našel jen připraveného Pöpperleho. Konec první části zpestřil souboj Tomáše Micky s domácím Michalem Gulašim, který vyzněl jednoznačně pro slávistického forvarda.

Broš vstřelil dva góly během dvou minut

Tlak domácího mužstva ve druhém dějství vyvrcholil ve 26. minutě. Kratěna našel milimetrovým pasem zpoza branky úplně volného Michala Broše, který na hranici brankoviště vystřelil přesně po ledě k levé tyči. Po ojedinělé navštívence Marka Tomici, kterou Pöpperle v poklidu pokryl, se ke slovu dostala opět Sparta.

Svou druhou branku v utkání a osmou v sezóně vsítil Broš po přihrávce Výborného. Útok Broš - Kratěna - Výborný rozebral hostující obranu a sparťanský forvard mířil do odkryté klece. Za hosty ohrozil Pöpperleho ve 32. minutě znovu Tomica, avšak neúspěšně. K ojedinělému tlaku se sešívaní dostali o tři minuty později, kdy z mezikruží pálil Jaroslav Bednář, jeho pokus strážce sparťanské svatyně vyrazil a na dorážku byl Milan Kraft krátký.

Ve třetí dvacetiminutovce si již domácí luxusní vedení v poklidu hlídali a pět minut před koncem zápasu zasadil definitivní ránu Milan Mikulík. Posila Sparty z prvoligového Ústí nad Labem si objela branku a z úhlu prostřelila brankáře Svobodu přes nedůrazného Vondrku.

Sparta Praha - Slavia Praha 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Černošek (D. Výborný, Broš), 7. Kratěna (Ton), 25. Broš (Kratěna), 27. Broš (Kratěna, D. Výborný), 56. Mikulík (Látal). Rozhodčí: Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 11 683.
Sparta Praha: Pöpperle - Černošek, Gulaši, L. Procházka, Jan Hanzlík, Ptáček, Jerofejevs - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Ručinský - Látal, Podlešák, Hromas - Mrňa, Krätzer, Mikulík. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: