Hlavní obsah

Pražské derby: Slavia dostala tvrdý direkt, Sparta může v klidu spát

PRAHA

Hokejisté Sparty zničili v dohrávce pěti góly Slavii. Po dvou třetinách svítil v úterý na kostce nad ledem stav 4:0 a nikdo nepochyboval, že si domácí připíší v dohrávce 17. kola O2 extraligy po pěti nezdarech za sebou konečně tři body. „Sparta nás skvělým pohybem donutila chybovat a zaslouženě zvítězila,“ uznal asistent slávistického kouče Jiří Kalous po vysoké porážce.

Článek

Domácí vlétli na sešívané bez respektu a zapomněli na předchozí nezdary a trápení. Po sedmi minutách vedla Sparta nad svým pražským rivalem 2:0. „V první třetině jsme dostali tvrdý direkt a nebyli jsme schopní se zvednout,“ přiznal po prohraném utkání Kalous, který se v průběhu hry musel obejít bez obránce Petra Kadlece. „Vypadá to zatím na těžkého koňara,“ prozradil.

To sparťanského kouče po vysokém vítězství nic netrápilo. „Konečně se můžeme v klidu vyspat,“ usmíval se asistent Marian Jelínek. Jeho svěřenci nepustili vedoucí tým extraligy do výraznějšího tlaku. „Žádný strom neroste do nebe a jsme rádi, že jsme ho podřízli,“ narážel na vítěznou sérii sešívaných a černou nit porážek Sparty, kterou jeho svěřenci přetrhli.

„Předvedli jsem kompaktní a celoplošný hokej okořeněný nulou,“ pochvaloval si Jelínek shot-out brankáře Tomáše Pöpperleho. „Zlepšili jsme přechod přes střední pásmo a ukázali svou sílu, skvělý výkon proti Slavii budeme chtít samozřejmě zopakovat v dalších zápasech,“ upozornil asistent Františka Výborného.

Reklama

Související témata: