Hlavní obsah

Litvínov - Slavia 4:2Litvínov porazil Slavii a dostal se před ní na druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Bahenský 1 : 0
14. Hruška 1 : 1
16. Jenáček 2 : 1
25. Heinisch 3 : 1
38. Kubinčák 4 : 1
45. Hruška 4 : 2

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova zdolali v pátečním utkání 22. kola extraligy Slavii 4:2 a předstihli ji na druhém místě tabulky. Severočeši, kteří pošesté za sebou naplno bodovali, se bodově dotáhli na vedoucí Vítkovice, ale mají horší skóre. Pražané, kteří ve středu uhráli třetí výhru v Lize mistrů na ledě švédského Linköpingu, mají na vedoucí duo jednobodovou ztrátu.

Článek

Litvínov měl v úvodu převahu, ale na první velkou šanci se čekalo až do páté minuty. Po Lukešově tvrdé střele se díky Červenkově defenzívní práci nedostal k dorážce Reichel. Vzápětí po Hüblově přihrávce těsně minul Kubinčák, ale v osmé minutě už litvínovští fanoušci na zcela zaplněném stadionu Ivana Hlinky slavili vedení. Zíma našel před brankou volného Bahenského, který jeho vybídnutí zužitkoval.

Slavia mohla odpovědět, ale po Bednářově akci nevyžil dobrou střeleckou pozici Tomica a Franěk pak chytil i Beránkův pokus. V polovině úvodního dějství promarnil obrovskou příležitost Trávníček, když Svobodovi vypadl puk před prázdnou branku, ale litvínovský útočník trefil jen tyč. Vzápětí přestřelil Bahenský a v 14. minutě hosté po nenápadné akci vyrovnali. Beránkovo nahození od modré čáry tečoval Hruška.

Vedení Litvínovu vrátil Jenáček

Obrat nepovolil Franěk, když zlikvidoval Červenkův únik. Litvínov zahrozil při Slobodově signalizovaném vyloučení, ale po závaru dostal Hübl puk do branky až po odpískání. V přesilovce se ale v 17. minutě dostal za obranu Slavie Jenáček a bekhendem vrátil Severočechům vedení. Vyrovnat mohl ještě v úvodním dějství Beránek, ale neuspěl stejně jako po přestávce při přesilovce Hruška a Růžička.

Na druhé straně podržel svůj tým Svoboda po přečíslení domácích a zakončení Bahenského. V 26. minutě ale už nestačil na Heinischův bekhendový pokus a litvínovský forvard se radoval z první extraligové branky kariéry. Snížit se nepodařilo Hruškovi ani Doležalovi, na druhé straně po Šlégrově ráně netrefil odkrytou branku Jánský, ale v 39. minutě se vřítil před slávistickou branku Kubinčák a upravil na 4:1. Následný tlak domácích už do přestávky další branku nepřinesl.

Ve 44. minutě měl na začátku přesilovky další šanci aktivní Bahenský, ale domácím málem inkasovali v oslabení. Sklenářův únik však dokázal zastavit čistým vypíchnutím hokejkou Kubát. Pak ale využil chybné rozehrávky domácích Hruška a únik zakončil přesnou střelou do levého horního rohu Fraňkovy branky. Další možnost měl Beránek. Tříbrankový náskok nevrátila Severočechům Jánského šance, ani tlak při Kadlecově vyloučení, ale výhru Litvínov bez potíží uhájil.

Litvínov - Slavia Praha 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Bahenský (Zíma), 17. Jenáček (Švarný), 26. Heinisch (Bahenský), 39. Kubinčák (Šlégr) - 14. D. Hruška (Beránek, Vondrka), 46. D. Hruška. Rozhodčí: Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 6258.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, O. Poživil, Skuhrovec - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Zíma, Heinisch, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda, od 41. navíc Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice