Hlavní obsah

Drama v Třinci: Neuznaný gól, protesty, video a vítězství

TŘINEC

Hokejisté Slavie měli v Třinci vítězství za tři body nadosah, ale nakonec prohráli na nájezdy. Vyrovnávací gól přitom inkasovali v poslední sekundě základní hrací doby a nájezdy zase rozhodla branka Baleje, kterou rozhodčí Mikula původně neuznal...

Článek

Tomu se říká penaltové drama. K prvnímu nájezdu se rozjel třinecký Balej a puk skončil v brance. Rozhodčí Mikula zakončení sledoval zblízka a rozpažil. Gól neuznal. „Viděl jsem, že Balej puk do branky dorážel. Byl jsem si jistý, že gól byl neregulérní,“ řekl Mikula domácímu kapitánovi Peterkovi. Ten ale protestoval a nakonec si na rozhodčím vymohl, aby situaci první penalty šel konzultovat s videorozhodčím.

Hala bouřila. Mikula se vrátil na led asi po dvou minutách a ukázal do středového kruhu. Balejův gól uznal.

Hrdinou boje byl Peterek

Další střelci už úspěšní nebyli. Domácí Polanský a Vosátko, i slávisté Červenka, Micka a Beránek brankáře soupeře nepřekonali.

Hrdinou boje ale byl Jan Peterek, autor vyrovnávací branky v poslední sekundě utkání. „V Kanadě nás učili hrát do poslední sekundy. Ono se to vyplácí, jak jste viděli,“ smál se zkušený hokejový harcovník. Háček je akorát v tom, že Peterek v Kanadě nikdy nepůsobil.

Slávistický asistent Jiří Kalous událost z poslední sekundy normální hrací doby komentoval: „Je otázka, jestli puk skončil v brance v čase, anebo až po jeho vypršení. Poučení je, že se musí hrát tak dlouho, dokud rozhodčí zápas neukončí.“

Reklama

Související témata: