Hlavní obsah

Řezníčka čeká 1000. zápas v nejvyšší soutěži v neděli

PRAHA

Hokejový obránce Josef Řezníček nastoupí k jubilejnímu 1000. zápasu v nejvyšší soutěži podle všeho v neděli proti Plzni. Podle doposud uváděných statistik se tak přitom mělo stát až v dalším zápase na ledě Kladna v úterý. Česká televize dokonce uvedla, že Řezníček už 1000. zápas odehrál ve čtvrtek na ledě Vítkovic.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Obránce Karlových Varů Josef Řezníček

Článek

Oficiální internetový server domácí soutěže hokej.cz ve spolupráci s Asociací profesionálních klubů ledního hokeje Řezníčkovy starty přepočítal a zjistil, že zkušený obránce vstupoval do letošní sezony s počtem 970 odehraných utkání, i když oficiálně se uvádělo o jeden zápas nižší číslo.

Nesrovnalosti vznikly zejména v souvislosti s informacemi v knize Karla Guta vydané ke sto letům českého hokeje, podle které měl Řezníček před sezonou odehráno již 971 zápasů. Podle dnešních informací vznikly chyby v sezoně 1983/84, kdy Řezníček skutečně odehrál šest zápasů, a v následujícím ročníku, kdy nastoupil k patnácti duelům.

"Pečlivě jsme záznamy prošli s kolegyní Dášou Petrovou, udělali jsme to opakovaně a nezávisle," uvedl ředitel extraligy Stanislav Šulc pro hokej.cz.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články