Hlavní obsah

Znojmo - Č.Budějovice 2:3České Budějovice vyhrály ve Znojmě a už nejsou poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Selingr 1 : 0
37. Kůrka 1 : 1
39. Hudec 1 : 2
45. Kotrla 1 : 3
56. Haman 2 : 3

ZNOJMO

Výborný výkon brankáře Romana Turka podložený lepší koncovkou zajistil hokejistům Českých Budějovic vítězství ve Znojmě 3:2, díky kterému se odpoutali z posledního místa v tabulce.

Článek

Domácí Orli svého soupeře převyšovali pouze v úvodní třetině, kdy získali jednobrankový náskok. V dalším průběhu už ale diktovaly tempo Budějovice, které otočily výsledek a těsné vítězství v dramatické koncovce uhájily. Po tomto vítězství Budějovicím chybí na Znojmo v tabulce pouze dva body.

Do sestavy Znojma se sice vrátili uzdravený obránce Tesařík a také útočník Dopita, ale nemoc vyřadila brankářskou oporu Trvaje. Místo něj nastoupil Kameš, jenž si letos v extralize zachytal pouze malou chvilku koncem října v Praze proti Spartě při samostatných nájezdech.

Orli měli v duelu s až do dnešního dne posledním týmem tabulky v rukou pouze režii první třetiny. Budějovice se k útočení příliš často nedostaly, neboť Znojmo hrálo aktivně v prostředním pásmu a přesněji kombinovalo. Velký tlak získalo zejména při přesilovkách, kdy vynikal brankář Turek. Nápor Znojmo zužitkovalo, když Mojžíšovu střelu ve 14. minutě stačil Turek vyrazit pouze před dojíždějícího Selingra. Pro něj už nebylo těžké kotouč poslat do sítě.

Vývoj utkání se ale ve druhé třetině zcela obrátil. Iniciativu převzali hokejisté Budějovic. Důslednou nátlakovou hrou hned po ztrátě kotouče nenechali soupeře často na dlouhé minut založit kloudnější útočnou akci, neboť se Znojmo dostávalo jen s obtížemi z vlastního obranného pásma. Přesto zásluhou pozorně chytajícího Kameše domácí tým dlouho odolával náporu. Prostřelit Kameše se podařilo až ve 37. minutě Kůrkovi. Tlak Budějovic po vyrovnání pokračoval, o dvě minuty později dokonce při vlastním oslabení přidal Hudec druhou branku.

Znojmo vsadilo v závěrečné třetině na útočnou hru. Trenér Rulík posílal do hry jen tři útočné řady, nejvíce času na ledě trávila Dopitova pětka. Z výrazné územní převahy se ale Orlům nepodařilo vytěžit potřebný brankový efekt, neboť Turek chytal bezchybně.

Houževnatě bojující Budějovice se ubránily a spoléhaly na brejky. Po jednom z nich a následné nepozornosti brankáře Kameše přidal Kotrla třetí branku. Znojmo nerezignovalo, čtyři minuty před koncem snížil na rozdíl jediné branky Haman. Třicet sekund před koncem se ještě Znojmo pokusilo o hru bez brankáře, vyrovnat se už ale nepodařilo.

Znojemští Orli - Mountfield České Budějovice 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Selingr (Mojžíš), 56. Haman (Švrček, M. Růžička) - 37. Kůrka (Vydarený), 39. M. Hudec (Huml), 45. Kotrla (Kůrka). Rozhodčí: Hribík - Křivský, Guth. Vyloučení: 2:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2307.
Znojmo: J. Kameš - Tesařík, Bičánek, Švrček, Mojžíš, Štach, J. Mrázek, Chvátal, Rýgl - Erat, Dopita, M. Růžička - J. Svoboda, Haman, Plášek - Čachotský, Meidl, Selingr - Kucharczyk, R. Procházka, Demel. Trenéři: Rulík a Baďouček.
České Budějovice: Turek - Poživil, Gřegořek, Sičák, Vydarený, Jareš, Frolo, Mucha - M. Hudec, Huml, Melichárek - Kůrka, L. Květoň, Kotrla - Duda, Mertl, Veselý - Hřebejk, Gulaš, Kuchejda. Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Reklama

Související témata: