Hlavní obsah

Vedení hokejistů Českých Budějovic odvolalo trenéra Bokroše

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Ernest Bokroš byl kvůli špatným výsledkům odvolán z postu hlavního kouče hokejistů Českých Budějovic. Vedení Mountfieldu to oznámilo po pátečním utkání s poslední Mladou Boleslaví, které Jihočeši prohráli 2:4 a klesli na předposlední pozici. Tým povede zatím jako hlavní trenér dosavadní asistent Jan Tlačil s trenérem brankářů Ladislavem Gulou.

Článek

Představenstvo klubu se bude zabývat obsazením trenérského postu na svém jednání v úterý 6. ledna, takže Tlačil povede tým jako hlavní kouč určitě v neděli na ledě Karlových Varů. Mountfield má před Mladou Boleslaví aktuálně náskok jen osmi bodů.

"Z rozhodnutí představenstva a majitele klubu HC Mountfield dnes Ernest Bokroš ve funkci trenéra končí a odchází z klubu. Pokud jde o stále platnou smlouvu s panem Bokrošem, dojde ke standardnímu postupu a klub se s trenérem vyrovná přesně podle toho, co je ve smlouvě napsáno," řekl novinářům předseda představenstva HC Mountfield Zdeněk Blažek. Bokroš měl platný kontrakt až do konce sezóny 2009/10 a podle spekulací tisku měl měsíční příjem více než 200 tisíc korun.

Podle Blažka nebyla důvodem odvolání jen dnešní prohra s Mladou Boleslaví. "Již několikrát v sezóně volala situace po řešení, ale vedení klubu nejméně třikrát Bokroše podrželo. Nyní však již změna musela nastat. Výsledky nebyly ideální, ale pořád jsme věřili, že mužstvo se nějakým způsobem zvedne a dotáhne se tam, kde chceme být, to je v play-off," navázal Blažek.

Bokroš na úspěchy Jandače nenavázal

V současné době Jihočeši na desátou pozici, která zaručuje účast v předkole play-off, ztrácejí osm bodů. "Cítili jsme, že náš cíl by mohl být ohrožen, pokud nenastane řešení ve formě změny na trenérském postu. Hlavním trenérem nyní bude Jan Tlačil, asistentem Ladislav Gula a trenérská situace se dál bude řešit na zasedání představenstva 6. ledna," dodal Blažek.

Slovák Bokroš nastoupil na lavičku Českých Budějovic před touto sezónou po úspěšném působení Josefa Jandače, který se stal asistentem trenéra Vladimíra Růžičky u české reprezentace. Jandač na střídačce jihočeského týmu působil čtyři roky. Nejprve klub dovedl zpět do extraligy a poté s ním třikrát postoupil do semifinále.

Bokroš: Jsem zodpovědný

V  premiérovém ročníku Ligy mistrů si Mountfield připsal ze čtyř zápasů jedinou výhru a od začátku sezóny se Českým Budějovicím nedařilo ani v domácí soutěži. Fanoušci klubu dávali svou nespokojenost s obsazením trenérského postu již delší dobu najevo.

"Mužstvo propadlo do určité nervozity a hrálo pod tlakem, na který hráči v minulosti nebyli zvyklí. Jsem zodpovědný za dosavadní stav a postavení v tabulce. Dál už nemám co hodnotit. Přesto děkuji budějovickým fanouškům za to, že jejich skandování na moji adresu zůstalo v mezích slušnosti," prohlásil Bokroš.

Jedná se o třetí trenérskou změnu v tomto ročníku. V říjnu se k stejnému kroku odhodlal Liberec, na jehož střídačce odvolaného Dušana Gregora nahradil Filip Pešán. Těsně před Vánocemi zasáhl do složení realizačního týmu nováček z Mladé Boleslavi. Hlavním koučem se stal sportovní ředitel Jaromír Šindel, Jiří Šejba se posunul na post asistenta. Šejba přitom nahradil v letní přípravě odvolaného Petra Kaňkovského.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice