Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 3:0Zlín v extralize po třech zápasech bodoval, porazil Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Leška 1 : 0
29. Míka 2 : 0
41. Rachůnek 3 : 0

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v 40. kole extraligy na domácím ledě Plzeň 3:0 a poprvé po třech porážkách bodovali. Svěřenci Zdeňka Venery porazili Západočechy již potřetí v sezoně a juniorský gólman Jakub Sedláček počtvrté vychytal čisté konto.

Článek

Prokřehlí diváci viděli hned v úvodních minutách šance na obou stranách. Nejdříve pohrozil Kollár a poté Straka s Tomasem. Berani měli na konci sedmé minuty úvodní výhodu přesilové hry, kterou po necelé minutě využili zásluhou centra elitní řady Petra Lešky.

Zápas nabral na obrátkách, Plzeň byla aktivní a rovněž domácí zatápěli před gólmanem Francouzem. Ve 12. minutě se ocitl ve slibné šanci Rachůnek. Domácí měli další výhodu přesilovky, ale tentokrát se Západočeši ubránili, protože domácí ji zahráli bídně. Plzeň svou početní výhodu sehrála také velmi špatně a na zlínskou branku ani jednou nevystřelila. V závěru třetiny se dostal před gólmana Sedláčka rychlík Tomas a na druhé straně zahrozil Köhler.

Hned na začátku druhé dvacetiminutovky promarnil velkou šanci Balaštík. Obě mužstva vyznávala spíše defenzivní hokej. V 26. minutě odešel na trestnou lavici Kučný a byli to paradoxně domácí, kteří se dostávali do šancí. Po rychlém přečíslení ujela dvojice Leška, Balaštík, ale střela zlínského kapitána se otřela jen o pravou tyčku plzeňské brány.

Zlín se radoval z druhého úspěchu v polovině zápasu. O zvýšení náskoku se postaral třetí zlínský útok, když obránce Míka prostřelil vše, co stálo před ním. Hosté mohli vzápětí snížit při přesilovce, nicméně hned po návratu z trestné lavice mohl svůj prohřešek napravit Vlach. Jeho střelu bekhendem vyrazil Francouz levým ramenem do bezpečí. Závěr druhé části se hrál ve zlínské režii, ale na dvoubrankovém náskoku pro domácí se do druhé sirény nic nezměnilo.

Krásný gól Rachůnka po ukázkovém blafáku na začátku třetí třetiny vlil do zlínských řad potřebný klid a pohodu. Plzeň měla poté šance zásluhou Dreslera a Matějovského, ale Sedláček byl bezchybný. O vzruch se postaral Kubalík, který narazil Záhorovského na mantinel a vyfasoval trest do konce zápasu. Zlín poté nevyužil pětiminutovou přesilovku, neboť se k vážnější šanci nedostal. V závěru utkání se na ledě přiostřilo, ale domácí zápas s přehledem dovedli do vítězného konce.

RI Okna Zlín - Lasselsberger Plzeň 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Leška (Hamrlík, Köhler), 30. Míka (Ondráček), 42. Rachůnek (Záhorovský, Kollár). Rozhodčí: Jeřábek - Dřínovský, M. Čech. Vyloučení: 5:5, navíc Rachůnek 10 min. - Kubalík 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3536.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Andrašovský - Mokrejš, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Plzeň: Francouz - Dresler, Smrek, Benák, S. Hudec, Redlins, Pácal, Cartelli - Adamský, Kracík, Matějovský - Tomas, M. Straka, Vlasák - Dvořák, Jan Kovář, Ludvík - Šinágl, Kubalík, Kubica. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice