Hlavní obsah

Liberci nejdou nájezdy, pošesté je prohrál

KLADNO

Mají nejhorší bilanci samostatných nájezdů ze všech extraligových celků. Pošesté došlo při zápasech hokejistů Liberce na penalty a pokaždé při nich Bílí Tygři neuspěli. Tak jako v neděli na kladenském ledě, kde ani jednou nevyzráli na vynikajícího brankáře Kopřivu.

Článek

„Zápas jsme měli díky převaze rozehraný na tři body a podřídili jsme tomu všechno. Kdo utkání viděl, musí uznat, že jsme byli aktivnější, ale nedotáhli jsme to do konce,“ pokrčil rameny liberecký trenér Filip Pešán.

Při nájezdech vyšli naprázdno Šimánek, Petr Nedvěd i Podkonický. „Při prvních dvou jsme ani nezakončili střelou na branku. Šimánkovi kotouč uskočil, i když jsme ho předem upozorňovali ne nekvalitní ledovou plochu. Nedvěd netrefil branku vůbec. A Podkonickému akci zneškodnil Kopřiva. Dohromady tam byla z naší strany kombinace nemohoucnosti a smůly,“ hodnotil kouč Severočechů penaltové rozuzlení.

Liberec se navzdory nezdaru na Kladně nevzdává boje o umístění, zaručující play off. „Ale musíme se dívat v tabulce i za sebe. Udivující je novoroční rozjezd Mladé Boleslavi. Máme před posledním místem náskok jen devíti bodů a ukazuje se, že letos je v extralize možné cokoliv,“ zvedl Pešán varovně prst.

Kladenští si dvoubodové výhry nesmírně cenili. „Několik hráčů nastupuje s teplotami, další kvůli stejným potížím ani pořádně netrénovali a přišli až na zápas. Takže z tohoto pohledu je to zlaté vítězství. Jsme rádi, že se nám doma daří. Pomáhají nám i diváci, i když nechodí v hojném počtu,“ uvedl asistent trenéra Petr Kasík.

Středočechům patří osmá příčka. „Prognózy, kolik bodů bude stačit na play off, jsou nevyzpytatelné. Jen potvrzuji slova svého libereckého kolegy o nebývalé vyrovnanosti soutěže,“ pokýval hlavou Kasík.

Gólem a asistencí přispěl k vítězství Kladna útočník Martin Frolík, který otevřel skóre a pak přihrával Stielerovi na jeho premiérovou extraligovou trefu. „Dal jsem šťastnou branku, když puk proklouzl Fikrtovi mezi bruslemi. Dvakrát jsme sice vedli, ale Liberec předvedl výborný výkon. Proto bereme i dva body. V poslední době se mi docela daří, panuje spokojenost. Doma nám to vychází, venku jsme trochu slabší,“ líčil Frolík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice