Hlavní obsah

Bednařík a Skořepa jsou opět v extralize

LITVÍNOV

Návrat do extraligy po devíti měsících prožívají hokejoví útočníci Lukáš Bednařík z Litvínova a Zdeněk Skořepa z Třince. V roli soupeřů se potkali při úterním duelu na litvínovském ledě, který Severočeši vyhráli 5:0. Tři dny předtím hráli proti sobě i při prvoligovém severočeském derby Chomutova s Mostem.

Článek

Bednařík strávil podzim ve slovenské Nitře, kde to pro něj ale nedopadlo dobře. „Rozvázal jsem hráčskou smlouvu pro její neplnění ze strany klubu. Nedostával jsem peníze. Teď se tím zabývají právníci. Ze Slovenska jsem zamířil do Mostu, který mi dal šanci. Hrajeme sice až v dolní části tabulky první ligy, ale z hokeje mám znovu radost,“ líčil 31letý forvard, jehož výkony v mosteckém dresu neunikly ani pozornosti sousedního Litvínova.

„Trenér Hübl se byl na mě několikrát podívat a nabídl mi, abych se vrátil do extraligy formou střídavého startu. Moc si toho vážím. Už jsem nastoupil v neděli na Spartě. Jsem rád, že mi vyšla obnovená premiéra před domácím publikem proti Třinci,“ povídal Bednařík, který se uvedl i vstřeleným gólem. „Ve čtvrtém útoku mám hlavně defenzivní úkoly, zakončení je něčím navíc. Tým mě přijal bez problémů. Kádr se za tu dobu od loňska, co jsem tady nebyl, skoro vůbec nezměnil,“ tvrdil útočník.

Skořepa hrál ještě v pondělí za Chomutov v Porubě, v úterý se objevil v třinecké sestavě v Litvínově. „Z Poruby jsme přijeli v úterý ve čtyři hodiny ráno. Dopoledne jsem byl ještě na rozbruslení v Chomutově, jehož jsem kmenovým hráčem. A během dne se vyřídil můj střídavý start do Třince. Uvažovalo se o něm už dříve, ale vyšlo to až na tento zápas. Pro mě jistě kuriózní, protože jsem litvínovským odchovancem a pořád tady bydlím,“ vykládal 32letý útočník, který neměl z utkání zrovna příjemné pocity.

„Rozhodla už první třetina, kdy jsme inkasovali dva góly. Litvínov se dostal na koně a byl ve všech směrech lepší. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale kdybychom hráli do půlnoci, branku bychom asi nedali,“ pokrčil rameny Skořepa, jenž nemá přesnou představu, jak bude kombinovat působení ve dvou týmech souběžně. „Záleží na dohodě klubů, jak se na tom domluví. Rád bych pokračoval v extralize v Třinci, ale zároveň chci pomoci Chomutovu v případném boji o postup do nejvyšší soutěže,“ dodal protřelý forvard.

Reklama