Hlavní obsah

Znojmo - Pardubice 2:4Znojmu se po prohře 2:4 s Pardubicemi vzdálila vidina play-off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Meidl 1 : 0
37. Cetkovský 1 : 1
42. Erat 2 : 1
52. Koukal 2 : 2
56. Cetkovský 2 : 3
60. Pivko 2 : 4

ZNOJMO

Po značně kruté prohře 2:4 na domácím ledě s Pardubicemi se hokejistům Znojma vzdálila naděje na případný postup do play-off. Přitom Orli dvakrát vedli, nastřelil dvě tyčky, byli útočnějším týmem. O jejich prohře rozhodla čtyři minuty před koncem šťastná střela Cetkovského, která vzala Znojmu naději na bodový zisk.

Článek

Čekání na první branku provázela dlouho oboustranná opatrnost. Znojmo však působilo útočnějším dojmem a mnohem častěji ostřelovalo pardubického brankáře Růžičku. Pardubice pozorně bránily a pouštěly se pouze do protiútoků. Vážněji ale zahrozili v první třetině pouze v 10. minutě domácí Meidl a na druhé straně se prokličkoval znojemskou obranou Kolář, jenž si ale neporadil s Trvajem.

Mnohem více vzruchu nabídla druhá třetina. Domácím hokejistům zatrnulo v 25. minutě, kdy se protáhl mezi zadáky Pivko, jenž si položil i Trvaje, blafák do opuštěné ale zakončil střelou do horní tyčky. Rozhodčí Polák si ale raději nechal situaci potvrdit na videu. V dalším průběhu Znojmo přidalo na důrazu i bojovnosti, pardubičtí hokejisté se na dlouhé minuty nedostali z vlastní poloviny.

Tlak domácích korunoval vedoucí brankou ve 28. minutě Meidl, jenž doklepl do sítě kotouč po přihrávce Čachotského. V dalším pokračování náporu ještě Bičánek orazítkoval tyčku a při přesilovce Dopita z úhlu netrefil opuštěnou branku. Pardubice se vzchopily k odvetnému náporu až v závěru třetiny. Ve 37. minutě našel Pucher z rohu kluziště před brankou zcela volného Cetkovského, jenž střelou pod břevno vyrovnal.

Bojovně naladěnému Znojmu se podařilo získat v úvodu třetí třetiny zpět jednobrankový náskok. Po Dopitově přihrávce Selingr oklamal na útočné modré čáře dva zadáky soupeře a z jeho přihrávky Erat tvrdou ránou k tyči přidal druhou branku. Vzápětí ještě mohli Orli svůj náskok zvýšit, ale Svoboda trefil pouze tyčku. I podruhé ale domácí tým nabídl soupeři vyrovnání, když zůstal před Trvajem zcela volný Koukal, jenž pohodlně skóroval.

Při přesilovce propásl další znojemskou šanci Svoboda, neboť po Mojžíšově přihrávce netrefil cíl. Čtyři minuty před koncem po Divíškově přihrávce Cetkoský otočil výsledek. Znojmo se ještě v závěru pokusilo při power play vyrovnat. Devět sekund před koncem však Píša trefil přes celé kluziště tyčku opuštěné branky a dojíždějící Pivko poslal odražený kotouč pohodlně počtvrté do sítě.

Znojemští Orli - Moeller Pardubice 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 28. Meidl (Čachotský), 42. Erat (Selingr, Dopita) - 37. Cetkovský (Pucher), 52. Koukal (Kolář I), 56. Cetkovský (Divíšek), 60. Pivko (Píša). Rozhodčí: Polák - Kis, Pavlovič. Vyloučení 3:5. Bez využití. Diváci: 3297.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Rýgl, Mojžíš, Štach, Švrček - Erat, Dopita, Selingr - Kucharczyk, Meidl, Čachotský - J. Svoboda, Haman, Plášek - M. Růžička, R. Procházka, Demel. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Pardubice: M. Růžička - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Koma, Zukal - Zohorna, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Cetkovský, Pucher, Somík - Klejna, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata: