Hlavní obsah

Zlín - Znojmo 3:2Zlín zásluhou Noskova hattricku udolal po nájezdech Znojmo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Rýgl 0 : 1
9. Plášek 0 : 2
23. Nosek 1 : 2
51. Nosek 2 : 2
65. Nosek 3 : 2

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v zápase 44. kola O2 extraligy v moravském derby Znojmo 3:2 po samostatných nájezdech. Všechny branky Beranů zaznamenal obránce David Nosek, který zazářil hattrickem. Podruhé utkání obou soupeřů v probíhající sezoně rozhodly penalty, počtvrté v ročníku vyhrál tým s výhodou domácího ledu.

Článek

Zápas měl slavnostní předehru, neboť zlínský kapitán Balaštík nastoupil ke svému pětistému zápasu v české extralize. Začátek zápasu a celá úvodní třetina však patřily Orlům. V páté minutě si najel Rýgl na přihrávku Meidla a střelou z mezikruží překonal zlínského gólmana Sedláčka. Hosté přidali další gól na začátku deváté minuty, neboť střelu Bičánka tečoval do zlínské sítě veterán Plášek.

Znojmo hrálo i nadále útočně a před Sedláčkem bylo pořádně horko. Zlínský gólman měl plné ruce práce, v šancích se ocitli Čachotský a Procházka. Na začátku 14. minuty měli hosté poprvé výhodu přesilové hry, když na trestnou lavici odešel Linhart. Domácí se však ubránili. Znojmo zaskočilo domácí celek svým útočným pojetím, zatímco Berani předvedli v úvodní třetině ospalý hokej a v útoku byli bezzubí.

Zlín hned na začátku druhé části využil po necelé minutě přesilovou hru a dostal se zpět do zápasu. Prohřešek Tesaříka potrestal obránce Nosek, který si najel před Trvaje a zavěsil pod horní tyčku. Berany kontaktní gól povzbudil a při následné přesilovce uzamkli soupeře v jeho obranném pásmu. Leškova řada zatlačila hosty do hluboké defenzívy, ale Köller a Balaštík pálili slepými náboji. Domácí poté prohospodařili dvě početní výhody, z toho téměř půl minuty pět na tři. Před Trvajem se ocitli zcela osamoceni střelci Leška, Balaštík, ale ve vyložené šanci zaváhali.

Svěřenci Zdeňka Venery nastoupili do třetí třetiny se snahou srovnat jednogólové manko. Příležitost k tomu měli při vyloučení Mojžíše, ale všechny domácí střely pochytal výborný Trvaj. Domácí se přece jen dočkali kýženého vyrovnání, když se trefil podruhé Nosek, jenž vymetl šibenici Trvajovy klece.

Utkání nakonec dospělo do prodloužení. V něm branka nepadla a vítěze zápasu musely určit penalty. Zatímco Dopita a Bičánek na brankáře Sedláčka neuspěli, Nosek i Leška svůj samostatný nájezd proměnili a Zlín si připsal na své konto druhý bonusový bod.

RI Okna Zlín - Znojemští Orli 3:2 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Nosek (Kollár, Rachůnek), 51. Nosek (Rachůnek, Kollár), rozhodující sam. nájezd Nosek - 5. Rýgl (Meidl), 9. Plášek (Bičánek). Rozhodčí: Šír - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:6, navíc Kučný (Zlín) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4099.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Linhart, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Andrašovský - Mokrejš, Roman Vlach, Kubiš. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Znojmo: Trvaj - J. Mrázek, Bičánek, Tesařík, Švrček, Rýgl, Mojžíš - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, Meidl, Demel - Kucharczyk, Haman, Plášek - M. Růžička, R. Procházka, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata: