Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 5:3Třinec zničil Pardubice výtečnými přesilovkami a slaví výhru 5:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Starý 0 : 1
25. Polák 1 : 1
27. Květoň 2 : 1
30. Balej 3 : 1
39. Kolář 3 : 2
40. Moravec 4 : 2
52. Koukal 4 : 3
59. Polák 5 : 3

TŘINEC

Excelentní přesilovky dovedly hokejisty Třince k výhře 5:3 nad Pardubicemi. Východočeši vedli 1:0, ale pak Oceláři využili ve druhé části všechny čtyři početní výhody a vedení už nepustili. Dvěma góly výhru orámoval útočník Vojtěch Polák, který otevřel domácí střelecký účet a tři body zpečetil při závěrečné power play soupeře.

Článek

Domácí po taktickém výkonu proti Spartě začali nekoncentrovaně a už po šestnácti sekundách si málem vykoledovali gól, ale měli štěstí, že Cetkovskému před Vojtkem uskočil puk a nedůraznou ránu gólman vytěsnil. Třinec se ani v neděli nedal strhnout k tradičnímu ofenzivnímu představení. Středního pásma si hleděl více než obvykle, ale soupeři nabízel šance fauly. Východočeši hráli dokonce v 93 sekundách pět na tři, domácí však odolali. Horší to už bylo v 16. minutě. Vyloučení Výtiska potrestal kanonýr Starý, který za Vojtkova záda doklepl vyraženou ránu Koukala.

Ve druhé části Pardubice smetl uragán třineckých přesilovek. Domácí oslnili neuvěřitelnou produktivitou, v prostředním dějství totiž využili všechny čtyři početní výhody. Obrat odstartoval Polák, který nejprve napálil tyčku, ale ještě dříve než sudí Svoboda stačil požádat o radu kolegu u videa, trefil se třinecký útočník o pár sekund později z levého kruhu ještě jednou a už bez nejmenších pochyb.

Třinec přesilovky využíval s neobyčejnou lehkostí. Květoň skrz zakrytý Růžičkův výhled příklepem z pravého křídla otočil stav na 2:1 a třetím gólem v rozpětí pěti minut hosty dorazil Balej. Jakoby třinecký kouč Stavjaňa tušil, že může jít o klíčový moment: vzal si oddechový čas pro poradu a domácí kvintet sehrál hru pět na čtyři ukázkově. Diagonální přihrávku Peterka umístil Balej z voleje pod horní tyčku.

Vývoj zápasu musel Východočechy přivádět k zoufalství. Pracně vydřeli snížení, když nezištnou přihrávku Koukala poslal do sítě Kolář, ale téměř desetiminutové úsilí a aktivitu devalvovalo další vyloučení. Brankou do šatny vyprovodil hosty Moravec, který osm sekund před koncem druhé části zachytil odražený puk a protlačil ho pod Růžičkou.

Disciplína v závěru výběr trenéra Sýkora vrátila zpátky do zápasu. Hosté přestali faulovat a pasivnějšího soupeře drželi častěji v útočném pásmu. Třinec mohl body pojistit v 51. minutě, ale Peterek po faulu Čáslavy neproměnil trestné střílení. Jeho ránu mezi betony už vystihl Lašák, který na třetí část vystřídal Růžičku. Odpověď hostů byla blesková, jejich nejlepší řada zařídila po vtipné kombinaci Koukala s Kolářem svým třetím gólem snížení. Víc už ale Pardubičtí nestihli, v power play přišli o kotouč a Polák svým druhým gólem zpečetil výhru Ocelářů.

Oceláři Třinec - Moeller Pardubice 5:3 (0:1, 4:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. V. Polák (D. Květoň, Malec), 27. D. Květoň (Peterek), 30. Balej (Peterek, Sekeráš), 40. D. Moravec (Výtisk, Polanský), 59. V. Polák (Malec) - 16. Starý (Koukal), 39. J. Kolář I (Koukal), 52. Koukal (J. Kolář I). Rozhodčí: R. Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:8. Využití: 4:1. Diváci: 3441.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, Vosátko, Gureň, Seman, Malec - Balej, Polanský, D. Moravec - Lušňák, Martynek, Kováčik - D. Květoň, Peterek, V. Polák - Pánik, Hampl, Steber. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Pardubice: M. Růžička (41. Lašák) - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, J. Kolář II, Lojek - Cetkovský, Divíšek, Pivko - J. Kolář I, Koukal, Starý - Rákos, Blažek, Somík - Klejna, Semorád, Bláha. Trenéři: Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice