Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 3:1Plzeň díky rychlým gólům porazila poprvé v sezóně Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Cartelli 1 : 0
19. Svačina 1 : 1
45. Matějovský 2 : 1
46. Kubalík 3 : 1

PLZEŇ

Hokejisté Plzně zdolali ve 45. kole Vítkovice 3:1 a v extraligové tabulce se na svého protivníka v boji o umístění do šestého místa bodově dotáhli. Dlouho vyrovnané utkání rozhodli Západočeši na začátku závěrečné části, kdy skórovali dvakrát v rozmezí 24 vteřin. Vítkovice se z tohoto úderu už nevzpamatovaly, přestože se jim do sestavy vrátil po zranění jejich nejproduktivnější hráč Burger. Plzeň tak ostravský celek porazila poprvé v sezóně.

Článek

Domácí začali aktivněji a záhy navíc měli možnost přesilové hry. Vlasák ale v dobré pozici pálil mimo odkrytou Pincovu branku. Hosté se soustředili především na obranu. Přesto po rychlém brejku tečoval Šimíček nebezpečně Ujčíkovo nahození. Gólman Francouz, který dnes ještě dostal přednost před novou akvizicí Lasselsbergeru Cháberou, ale stačil včas zasáhnout. Do desáté minuty si domácí vypracovali několik slibných příležitostí. Tomasovu dorážku dokázal za již překonaným Pincem odvrátit Voráček. Cartelliho povedená bomba od mantinelu už však zamířila přesně do levého horního rohu.

Inkasovaný gól konečně probudil také hosty. Najednou byli daleko odvážnější v útočném pásmu, Krstev ovšem po akci Hrušky zblízka vypálil pouze do horní tyčky. Na druhé straně Straka zakončoval akci prvního plzeňského útoku bekhendem do prázdné branky, hostující obrana ale střelu zablokovala. Vzápětí se naopak radovali hosté. Šimíček šikovně přiťukl kotouč do jízdy Svačinovi, ten přebruslil Cartelliho a střelou mezi Francouzovy betony vyrovnal.

Prostřední třetina byla z obou stran daleko opatrnější. Těžiště hry se přeneslo do středního pásma. Účinnou protihru ukázal Cartelli, který dlouho přihrávkou našel rozjetého Tomase. Rychlonohý útočník se protáhl až před Pincovu branku, volný puk se ale nepodařilo nikomu z domácích dopravit do sítě. Současnou střeleckou nemohoucnost dnešních soupeřů dokumentovaly také nevyužité početní výhody. Do šance domácím pomohlo až zaváhání Ovčačíka na modré čáře. V následném přečíslení dva na jednoho ale Straka špatně načasoval finální přihrávku.

Ve třetí třetině domácí zjednodušili hru a již v její páté minutě navíc skórovali. Výpad Kracíka zpoza branky ještě Pinc zlikvidoval, dorážka důrazného Matějovského z těžkého úhlu už skončila v síti. Otřesení hosté dostali o dvacet čtyři vteřin později třetí gól. Kubalík ujel po levém křídle statujícím vítkovickým bekům a bekhendovou střelou zaznamenal svou první trefu v této sezóně.

Za chvíli uchránil hosty od další pohromy jen rychlý rozklek Pince proti pokusu Tomase z bezprostřední blízkosti. Definitivně uklidnit mohl domácí agilní Adamský, přihrávku Kubalíka ovšem tečoval těsně nad. V závěru Plzeňští vlastní ofenzivní aktivitou nepustili hosty do tlaku. Francouz měl problémy jen s nepříjemnou střelou Ujčíka. Lasselsberger si tak připsal první výhru na vlastním ledě od 4. ledna.

Lasselsberger Plzeň - Vítkovice Steel 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Cartelli (Matějovský, Kracík), 45. Matějovský (Kracík), 46. Kubalík (Adamský, Ludvík) - 19. Svačina (Šimíček, Voráček). Rozhodčí: Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 5646.
Plzeň: Francouz - Benák, Smrek, Cartelli (41. Dresler), Redlihs, Čakajík, Pácal - Dvořák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Kubica (24. Ludvík) - Kubalík. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, M. Barinka, Krstev, Voráček, Ovčačík, Stehlík - Strapáč, Burger, Kvapil - Ujčík, Šimíček, Svačina - Klimek, R. Hruška, Krenželok - Káňa, Štefanka, Ondřej. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata: