Hlavní obsah

Hokejisty Vítkovic posílil slovenský útočník Hurtaj

OSTRAVA

Bývalý slovenský hokejový reprezentant Lubomír Hurtaj dokončí sezonu ve Vítkovicích. Třiatřicetiletý útočník Dukly Trenčín, který se v roce 2000 stal v dresu národního celku vicemistrem světa, se s vedením severomoravského klubu dohodl na smlouvě do konce extraligového ročníku.

Foto: www.hokejkv.cz

Lubomír Hurtaj. Ilustrační foto

Článek

Hurtaj je prvním výsledkem řešení vítkovické krize. Mužstvo se po katastrofálních výsledcích v posledních 13 kolech propadlo do spodní poloviny tabulky a v závěru základní části ho čeká boj o play off.

"Omezený hráčský trh moc možností k posílení nenabízí, Hurtaj je ale hráč, který by nám měl pomoct jak svou zkušeností, tak herní kvalitou a vyspělostí. Máme problémy v koncovce, on by mohl góly dávat," řekl dnes ČTK trenér a generální manažer Vítkovic Alois Hadamczik.

Někdejšího forvarda Karlových Varů a Plzně letos žádná oslnivá střelecká forma nezdobí. Hurtaj, který do Trenčína přišel v rozehrané sezoně z Martina, v sezoně zaznamenal šest gólů a 16 asistencí. Přesto se vedení Dukly jeho služeb vzdalo s těžkým srdcem.

"Měli jsme zájem o jeho další působení v klubu, ale za jiných platových podmínek. Hráč měl ve smlouvě možnost odejít do zahraničí a my jsme také měli možnost úprav. Český klub mu nabídl lepší finanční podmínky, než bylo v našich možnostech," řekl na oficiálním webu Dukly generální manažer Eduard Hartmann.

Hurtaj by měl naskočit už do večerního extraligového utkání proti Liberci a nemusel by být poslední posilou Vítkovic. Podle Hadamczika má vedení klubu stále rozpracované další varianty, o kterých se může jednat až do sobotní půlnoci, kdy skončí přestupní termín. "Zatím není nic jisté," dodal Hadamczik.

Reklama

Související témata: