Hlavní obsah

Litvínovští na lídra nestačili, ale zůstávají třetí

LITVÍNOV

Zaplněný litvínovský zimní stadión byl natěšený na duel domácích hokejistů s pražskou Slavií. Získat skalp extraligového lídra se však nepodařilo. „Nezvládli jsme začátek. Dostali jsme laciný gól po chybě a pak jsme inkasovali při hře tří proti pěti. A proti Slavii se nepříznivý stav těžko otáčí,“ konstatoval litvínovský trenér Jaroslav Hübl starší.

Článek

„Přesto jsme si hlavně ve druhé třetině vytvořili obrovský tlak. Ale bohužel jsme měli špatnou produktivitu a nedali jsme góly, což rozhodlo. Po snížení na 2:3 jsme vycítili šanci, ale v závěru jsme ještě dvakrát kapitulovali, takže z toho drama nebylo,“ bilancoval kouč.

Proti Litvínovu bylo už potřetí v řadě nařízeno v řádné hrací době trestné střílení, které proměnil nejlepší extraligový hráč Bednář. „To, aby se proti nám jely takhle často nájezdy, nepamatuji. K rozhodčím se vyjadřovat nemohu. Možná je to škoda, protože rád bych to udělal, ale takové jsou regule extraligy,“ pokrčil Jaroslav Hübl rameny.

Už potřetí v litvínovské sestavě chyběli zranění útočníci Robert Reichel a Viktor Hübl. „Reichel už zkusil trénovat, ale dokud nebude stoprocentně v pořádku, tak nenastoupí. U Viktora Hübla bude jeho přestávka trvat ještě trošku déle. Brankář Petr Franěk by měl začít trénovat v příštím týdnu,“ naznačil trenér.

Už v pátek čeká na jeho svěřence další zápas ve Znojmě. „Pokusíme se zmobilizovat síly a získat nějaké body. Je to složitější v tom, že mnozí hráči trénovali se zraněním a teprve se dávají dohromady. Musíme zabojovat,“ uvědomil si Jaroslav Hübl před bitvou na jihu Moravy.

Udrží Litvínov třetí příčku i pro play-off? „Před pronásledovateli máme jen dvoubodový náskok. Každý ze zbývajících čtyř zápasů základní části bude klíčový. Chceme jít do play-off z co nejlepší pozice, ale stejné plány netají ani naši konkurenti. Tabulka je hodně nabitá,“ podotkl kouč. V neděli se na litvínovském ledě odehraje severočeské derby mezi domácím celkem a Bílými Tygry Liberec, kteří ale předtím hrají v pátek v Praze se Slavií.

Reklama

Související témata: