Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 0:5Kladno prohrálo 0:5 s Plzní, ta je blízko play-off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Smrek 0 : 1
27. Tomas 0 : 2
34. Redlihs 0 : 3
41. Smrek 0 : 4
49. Cartelli 0 : 5

PRAHA

Suverénní výkon, tři body a krůček od postupu do předkola play-off. Taková je bilance hokejistů Plzně, kteří ve čtvrteční předehrávce 49. kola O2 extraligy vyhráli na ledě Kladna 5:0. Západočeši, kteří využili tři přesilovky, jsou tak krůček od jistoty desátého místa. Čtyři góly z pěti vstřelili plzeňští obránci. První čisté konto v novém působišti vychytal Jan Chábera.

Článek

Plzeň ve středu vyhrála důležitý zápas na ledě Liberce, Kladno prohrálo v Karlových Varech 2:3 po prodloužení. Ve 3. minutě měl první šanci Kuchler, po přihrávce zpoza branky nepřekonal Cháberu. Hosté odpověděli nebezpečným nahozením z rohu, které skončilo na břevně. Kubalík se už k dorážce nedostal. Radovat se Západočeši mohli v 8. minutě. Vyloučeného Pavlase vrátil z trestné lavice bombou od modré čáry slovenský obránce Peter Smrek.

Produktivitu v přesilovkách potvrdila Plzeň i po přestávce. Cartelli křižným pasem našel Romana Tomase a ten pohotovým příklepem zvýšil. V početních výhodách se naopak nedařilo domácím, nenápadný dloubáček Patery v posledním okamžiku zlikvidoval efektním švihem lapačkou Chábera.

Západočeši bruslili lépe než domácí, vytvářeli si šance a dokázali své šance zužitkovat. Ve 35. minutě si zpoza branky vybruslil lotyšský obránce Jekabs Redlihs a přesnou střelou nad Kopřivovo rameno upravil na 0:3. Snížit mohl vzápětí Martin Procházka, jeho přesilovková bomba jen orazítkovala pravou tyč plzeňské branky.

Plzeň mohla udeřit ještě před koncem druhého dějství počtvrté. Martin Straka se dostal za obranu soupeře a švihem překonal Kopřivu. Puk se odrazil od horní tyčky a od Kopřivovy brusle mířil za čáru. Martin Procházka jej ovšem stihl dostihnout včas a odpálil jej do bezpečí.

Kladno mohlo na úvod třetí třetiny snížit v dvojnásobné přesilovce, naopak znovu inkasovalo. Do brejku se utrhl Redlihs, našel z trestné lavice vracejícího se Smreka a ten svým druhým gólem v zápase potvrdil plzeňskou pohodu. Slovenský bek vstřelil Kladnu tři ze svých čtyř extraligových gólů. Produktivitu hostujících obránců potvrdil v dvojnásobné přesilovce parádní střelou od modré čáře Mario Cartelli. Kladno mělo i smůlu, Bělohlav trefil stejně jako vzápětí na druhé straně Adamský tyč.

Pokud České Budějovice prohrají v pátek se Zlínem v základní hrací době, mohou v Plzni slavit postup do předkola play-off. Před Kladnem i Českými Budějovicemi by měli Západočeši tři kola před koncem devítibodový náskok a lepší vzájemné zápasy. Kladno je v těžké situaci, poslední tři zápasy dlouhodobé části hraje venku.

Zbývající zápasy 49. kola extraligy jsou na programu tradičně v pátek.

Hokejová O2 extraliga, 49. kolo:
Čtvrtek 12. února:
Kladno - Plzeň 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)ON-LINE
Branky a nahrávky: 8. Smrek (M. Straka), 27. Tomas (Cartelli, Redlihs), 34. Redlihs (Tomas, Kracík), 41. Smrek (Redlihs), 49. Cartelli (Vostřák, M. Straka). Rozhodčí: Mikula, Turčan - Bejček, J. Svoboda. Vyloučení: 11:10. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 1805.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, A. Novotný, Šmach, Kameš, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, F. Mrázek, Bělohlav - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.
Plzeň: Chábera - Čakajík, Smrek, Cartelli, Redlihs, Benák, Pácal - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Ludvík - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - Kubica, Kubalík, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Pátek 13. února:
Třinec - Karlovy Vary (17:00)ON-LINE
Znojmo - Litvínov (17:30)ON-LINE
České Budějovice - Zlín (17:30)ON-LINE
Sparta - Mladá Boleslav (18:00)ON-LINE
Pardubice - Vítkovice (18:00)ON-LINE
Slavia Praha - Liberec (18:15)ON-LINE

Reklama

Související témata: