Hlavní obsah

Liberec zostudil Slavii, do čela se vyhouply Pardubice

PRAHA

Po předehrávce Kladna s Plzní pokračovalo v pátek 49. kolo hokejové O2 extraligy dalšími šesti zápasy. Hokejisté pražské Slavie nezvládli na domácím ledě zápas s Libercem a po debaklu 1:7 vyklidili čelo tabulky. Novým lídrem extraligy jsou tři kola před koncem základní části hokejisté Pardubic, kteří doma porazili těsně Vítkovice. O třetí místo přišel po prohře ve Znojmě Litvínov.

Článek

Slavia se v posledních kolech oklepala po velké krizi, která ji postihla v listopadu a prosinci, páteční duel ale Pražané nezvládli. Červenka sice v 9. minutě otevřel skóre, Severočeši ale ještě v první třetině odpověděli třemi přesnými zásahy, v druhé části přidali další tři branky a jednoznačné vítězství pojistili v úvodu poslední části zásluhou Vrbaty. U Červenkova gólu asistoval slávista Jaroslav Bednář, který bodoval v 21. zápase za sebou a překonal tak rekord nejvyšší soutěže svého trenéra Vladimíra Růžičky.

Do čela tabulky s jednobodým náskokem poskočily Pardubice, které přehrály Vítkovice 2:1. Vítkovičtí po prohře ztratili šestou příčku v tabulce, která je posledním přímým postupovým místem do čtvrtfinále play-off. Ostravský celek vystřídali na chvostu elitní šestky hokejisté Zlína, kteří zvítězili 2:1 po samostatných nájezdech na ledě Českých Budějovic. Jihočeši snižili jen o bod ztrátu na desáté místo a od postupu do předkola play-off je nyní dělí čtyři body.

Třinec ztratil v boji o předkolo play-off

Jako první skončil v pátek zápas v Třinci, kde karlovarští hokejisté rozhodli o osudu utkání na začátku první a druhé třetiny, kdy vstřelili soupeři po dvou brankách. Na úvodní trefu Deje navázal v šesté minutě Skuhravý, 45 sekund po začátku prostřední části zvýšil na 3:0 Hluchý a o pět minut později vstřelil čtvrtý gól hostů Košťál.

Snížení zařídil až po polovině utkání Vosátko, po startu třetí části přidal druhý gól domácích Kanko, na další úpravu skóre ale třinečtí hráči síly neměli. Západočeši tak udrželi kontakt s čelem tabulky a teoreticky mohou stále pomýšlet na vítězství v základní části, Třinec naopak ztratil v hájení poslední postupové příčky do předkola play-off.

Naději na předkolo uchovali hokejisté Znojma, kteří na svém ledě přehráli Litvínov 3:2 a od desáté příčky tabulky je tři kola před koncem základní části dělí šest bodů. Severočeši naopak přišli o třetí místo a spadli až na pátou pozici za Karlovy Vary a také Spartu, která bez problémů porazila na domácím ledě 5:1 Mladou Boleslav. Nejhorší celek extraligy si připsal třicátou porážku v letošní sezóně.

Hokejová O2 extraliga - 49. kolo
Kladno - Plzeň 0:5 - předehráno 12.2.on-line
Branky: 8. a 41. Smrek, 27. Tomas, 34. Redlihs, 49. Cartelli.
Třinec - Karlovy Vary 2:4on-line
Branky: 34. Vosátko, 46. Kanko - 4. Dej, 6. Skuhravý, 21. Hluchý, 26. Košťál.
Znojmo - Litvínov 3:2on-line
Branky: 22. Jar. Svoboda, 31. Meidl, 33. Erat - 36. Švarný, 59. Branda.
České Budějovice - Zlín 1:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 36. Mertl - 7. Kubiš, rozhodující nájezd Leška.
Sparta - Mladá Boleslav 5:1on-line
Branky: 3. Pilař, 12. Broš, 18. D. Výborný, 21. Kratěna, 46. Kratěna - 42. Padělek.
Pardubice - Vítkovice 2:1on-line
Branky: 10. Čáslava, 37. Divíšek - 31. Strapač.
Slavia Praha - Liberec 1:7on-line
Branky: 9. Červenka - 12. Kašpařík, 16. V. Nedorost, 18. Kašpařík, 21. R. Vrbata, 23. Pletka, 36. V. Nedorost, 44. R. Vrbata.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články