Hlavní obsah

Vítkovicím mizí přímý postup v dáli, předkolo ale nemusí být nevýhodou

PRAHA

Ta prohra je může pořádně mrzet. Vítkovičtí hokejisté sehráli na Spartě minimálně vyrovnanou partii, přesto nakonec domů odjížděli s prázdnou. Ještě dvě minuty před koncem druhé třetiny přitom o gól vedli. Pak ale přišel smolný gól v dvojnásobném oslabení, který vzápětí doplnil další. A Hadamczikova družina tak s největší pravděpodobností může na přímý postup do play-off zapomenout.

Článek
Fotogalerie

Kdybyste měli hledat největšího smolaře úterního duelu, dlouho byste pátrat nemuseli. Za stavu 1:0 pro Vítkovice hraje Sparta přesilovkupět na tři, když Výborný hledá přihrávkou přes brankoviště některého ze svých spoluhráčů. Práci mu ale usnadní vítkovický Angel Krstev, od něhož se puk odráží za záda gólmana Štěpánka. Spartu gól navnadí, hned vzápětí přidává v pokračující klasické početní výhodě další branku.

„Mrzí mě to. Kdybychom vyhráli, je to zapomenuté. Ale my jsme prohráli,“ klopil Krstev po utkání oči k zemi. V kritické situaci ale mohl jen sotva něco udělat lépe. Všechno se odehrálo velice rychle. „Odrazilo se mi to přímo od kolena. Puk se navíc nějak točil, Výbornému to ani nesedlo, chtěl nahrávat.“

Vítkovice tak již s téměř stoprocentní pravděpodobností musí na přímý postup do play-off zapomenout. Kolo před koncem jim patří osmá pozice, na šesté Karlovy Vary ztrácí dva body. Energetici navíc v závěrečném vystoupení přivítají na vlastním ledě poslední Mladou Boleslav. „Když nepůjdeme do šestky rovnou, nedá se nic dělat. Musíme makat dál,“ bere Krstev nastalou situaci jako fakt.

Po předoklu můžeme být v laufu, říká Krstev

„Všechny naše zápasy po reprezentační přestávce jsme brali tak, že je musíme vyhrát. Bohužel to dopadlo, jak to dopadlo.“ Pokud si Ostravané chtějí zahrát klasické play-off, nezbývá jim nic jiného, než se prokousat přes záludné předkolo. „Je to nepříjemné. Lepší by bylo si odpočinout a připravit se na soupeře, na kterého s jistotou víte, že půjdete. Nedá se ale nic dělat.“

Přesto osmadvacetiletý zadák se zkušenostmi z reprezentačních klání nachází na vzniklé situaci pozitivum. „Může to být i výhoda. Když vyhrajeme, můžeme být rozehrání. Budeme v laufu a může se nám pak hrát i líp,“ přemýšlí Krstev.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.