Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic a Plzně odstartovali předkolo play-off výhrou

PRAHA

Úspěšně odstartovali do předkola play-off hokejisté Vítkovic. Ti v nedělním úvodním zápase porazili Liberec 3:1 a ujali se v sérii, hrané na tři vítězství, vedení. Ve druhém zápase uspěla i Plzeň, která zdolala Třinec 4:2. Obě série pokračují v pondělí opět v Ostravě a Plzni.

Článek

Liberec měl v Ostravě lepší start a šel do vedení po gólu Pavla Kašpaříka. Ten se v přesilovce nejlépe zorientoval před brankou a překonal domácího Štěpánka. Vítkovice duel otočily v rozmezí tří minut druhé třetiny.

Nejprve se také v početní výhodě prosadil Petr Jurečka a po chvíli se trefil další obránce Angel Krstev. Ten sice nevyužil přesilovku, ale vyloučený liberecký Žabka se nestihl z trestné lavice zapojit do hry. Pojistku do prázdné branky přidal 41 sekund před koncem Petr Hubáček. Za bezbrankového stavu neproměnil domácí Burger trestné střílení po faulu Jareše na Svačinu.

Radost hokejistů Plzně v utkání proti Třinci

Ve druhém nedělním utkání Plzeň porazila Třinec. Západočechy poslal do vedení kapitán Martin Straka, jenž po přesilovkové kombinaci Smreka a Vlasáka bombou propálil Vojtka.

Oceláři, kteří postup zachránili až v prodloužení posledního kola základní části, srovnali ve 31. minutě. Slovenský útočník Jozef Balej, který vstřelil ve čtvrtek vítězný gól ve Vítkovicích, využil dvojnásobnou přesilovku. Domácím vrátil náskok Pavel Vostřák ve 43. minutě a třetí gól přidal ve vlastním oslabení opět Straka.

Třinci dal naději gól Róberta Tomíka z 55. minuty, ale do prázdné branky uzavřel skóre Jaroslav Kracík. Tři asistence si připsal nejproduktivnější plzeňský hráč základní části Tomáš Vlasák.

Play-off - předkolo - 1. zápasy:
Vítkovice - Liberec 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)ON-LINE
Branky: 26. Jurečka, 29. Krstev, 60. Hubáček - 13. Kašpařík.
Plzeň - Třinec 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)ON-LINE
Branky: 27. a 50. M. Straka, 42. Vostřák, 60. Kracík - 31. Balej, 55. Tomík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.