Hlavní obsah

Prostě jsem to zase pos..l, sypal si popel na hlavu Balaštík

PRAHA

Ani jednou se zatím ve čtvrtfinále play-off neprosadil elitní útok hokejistů Zlína Balaštík, Leška, Köhler. Navíc místo aby pomáhali svému týmu góly, sráží výkony celého mužstva častými vyloučeními a diskusemi s rozhodčími. Specialistou se na to v obou zápasech stal Jaroslav Balaštík, který v prvním duelu nasbíral dvanáct trestných minut a v úterý svou bilanci ještě „vylepšil“.

Článek

„Sparta byla lepší, 4:0 mluví za všechno. Je to špatné, zase jsem to pos..l," kál se před novináři i televizními kamerami po úterním zápase zlínský kanonýr, jenž svou nedisciplinovaností připravil Zlín mimojiné i o přesilovku pět na tři. "Měl bych si dávat pozor. Je to pro mě další varování, tohle by se stávat nemělo. Slovo pos..t už neřeknu, ale byla to ode mne velká chyba," pokračoval v sebemrskačství Balaštík.

Jeho podíl na porážce 0:4 nepřímo kritizoval i zlínský trenér Rostislav Vlach. "Zápas ovlivnila nedisciplinovanost našich klíčových hráčů," stěžoval si. Už během druhé třetiny nedokázali hosté udržet nervy na uzdě a vzájemných šarvátek přibývalo. "To je play-off a prostě to k tomu patří. Já jim nic nedaruju a oni mě taky ne. Měli jsme se snažit být v klidu, ale nepovedlo se nám to včera ani dnes," uznal Balaštík.

V Praze se nevyspal

Jemu ani celému útoku s Leškou a Köhlerem se zatím nedaří, Sparta jim nedaruje kousek volného prostoru ani při početní výhodě. "Sparta nás dobře brání a mají naši přesilovku přečtenou. V tom je rozdíl mezi naší první lajnou a sparťanskou. Jim se zatím daří a dávají branky, proto také vyhrávají. Máme teď dva dny na to, abysme se na to podívali a vylepšili to," tvrdí Balaštík. "Musíme se z toho poučit a v domácích zápasech přidat," dodal Vlach.

"Doufám, že teď doma do třetice všeho dobrého to bude lepší," přeje si na závěr Balaštík, jenž v obou zápasech vyfasoval desetiminutový osobní trest. A "zlý muž" zlínského klubu má dokonce i recept na to, jak na domácím kluzišti udržet nervy na uzdě. "Měl bych se na to připravit, dobře se najíst, a vyspat. To se mi v Praze moc nepodařilo, asi jsem byl zbytečně přemotivovaný."

Reklama

Související témata: