Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 1:2Plzeň dobyla po samostatných nájezdech Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Starý 1 : 0
52. Vlasák 1 : 1
65. Vlasák 1 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Plzně zvítězili v úvodním čtvrtfinálovém utkání na ledě Pardubic 2:1 po samostatných nájezdech a ujali se tak vedení v sérii, hrané na čtyři vítězství. Výhru hostí zařídil útočník Tomáš Vlasák, který nejprve vyrovnal nepříznivý stav a posléze byl jediným úspěšným střelcem nájezdů. Druhé utkání série, které se hraje opět na pardubickém ledě, je na programu ve čtvrtek od 17:00.

Článek

V úvodu byl ve slibné střelecké pozici Vlasák, ale zakončil těsně mimo Lašákovy tyče. Moeller se poprvé na delší dobu usadil před Cháberou až v šesté minutě, kdy měl k dispozici první přesilovku; v ní dvakrát pálil ostře od modré čáry Čáslava, ale gólman Plzně spolehlivě zasáhl a Pivko už se přes obranu Lasselsbergeru k dorážce nedostal.

Hned nato se nechal zbytečně přímo po buly vyloučit Dvořák, Pardubice hrály 75 vteřin v pěti proti třem, ale kromě dalších pokusů Čáslavy si větší šanci nevypracovaly. V 10. minutě byl v dobré pozici Havíř, ovšem ztroskotal na Cháberovi. O chvilku později musel do čtyř i Moeller, přičemž v oslabení vypíchli puk Divíšek s Pivkem, Divíšek se už řítil sám na Cháberu, ale akci zastavil hvizd sudího kvůli nedovolenému bránění Pivka, jenž se snažil svému spoluhráči odclonit jednoho ze soupeřů.

Místo vyložené šance se tak dlouhé dvojnásobné početní výhody dočkali i Západočeši, proti pozorně a obětavě bránícím hokejistům Moelleru se však neprosadili. Na dobré parketě našel Straka Cartelliho, Lašák však výtečně zasáhl. Když už vše vypadalo na bezgólovou první třetinu, dostal puk mezi kruhy z druhé vlny najíždějící Starý a neomylně zacílil k pravé tyči.

Druhému dějství dominovaly pozorné obrany ještě o něco více než v úvodní části. V 29. minutě měl přesto obrovskou šanci zvýšit náskok Pardubic Starý, když nejprve nebezpečně vypáli a sám se posléze, ač hákovaný Redlihsem, dostal i k vyraženému puku, ale přestože měl před sebou odkrytou branku, puk do ní dopravit nedokázal.

Krátce poté, co se základní hrací doba přehoupla do své druhé poloviny, hrál Moeller po faulu Tomase na gólmana Lašáka 18 vteřin v pěti proti třem, ale znovu bez úspěchu. To mohlo domácí hodně mrzet v 35. minutě, kdy Vlasák parádně nabil Čakajíkovi, ten však vypálil ostře po ledě jen těsně vedle levé Lašákovy tyče.

Na začátku třetí dvacetiminutovky zahrozil nejprve Vlasák, ani on však nenašel recept na překonání Lašáka. Vzápětí vyrazil na druhé straně kluziště na zteč útočník Kolář, svou střelu z bekhendu ale poslal mimo. V 47. minutě protáhl domácího gólmana povedenou ranou nad ledem z pozice levého křídla Kovář, jenže Lašák byl se svou lapačkou dostatečně rychlý.

Na konci 50. minuty musel na trestnou lavici Snopek a Plzeňští přece jen zlomili Lašákovu neprůstřelnost. Přestože se jim početní výhoda příliš nepovedla, v jejím závěru se opět zaskvěla první útočná formace. Straka poslal puk Vostřákovi, který předložil před brankoviště Vlasákovi a tomu stačilo trefit poloodkrytou klec.

Pardubičtí v závěru třetiny zvýšili obrátky. V 59. minutě zvolil Divíšek po chybě hostů místo střely přihrávku a otevřel tak prostor Cetkovskému a Pivkovi, ani jeden z nich však překážku jménem Chábera pokořit nedokázal. Na trestnou lavici však musel Kovář a přišla přesilovka domácích. Starý měl během ní na holi vítězný gól, ale místo do prázdné branky pálil v těžké pozici jen do boční sítě.

V prodloužení se proti pravidlům provinili technickým přestupkem domácí, Plzeň sáhla k oddechovému času, ale Lašákovu klec ostřelovala bez úspěchu. V 67. minutě mohl rozhodnout Cetkovský, svou dorážku po Tvrdíkově akci však poslal ve stoprocentní šanci mimo. V čase 67:16 hala vypukla ve vítězný jásot, jenže předčasně. Jak rozhodl sudí Minář ve spolupráci s videorozhodčím, domácí dotlačili Cháberu s pukem do branky nedovoleným způsobem.

Nájezdy zahajovala Plzeň. První čtyři exekutoři Kovář, Somík, Tomas ani Pivko neuspěli, až Vlasák ano. Na jeho trefu musel odpovědět domácí Blažek, vynikající Chábera ho však vychytal.

Moeller Pardubice - Lasselsberger Plzeň 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Starý (Kolář I, Koukal) - 52. Vlasák (M. Straka, Vostřák), rozhodující sam. nájezd Vlasák. Rozhodčí: Minář, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. Diváci: 8970. Stav série: 0:1.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Píša, Kolář II, Lojek, Havíř - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Tvrdík, Blažek, Somík. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Plzeň: Chábera - Čakajík, Smrek, Cartelli, Redlihs, Benák, Pácal, Dresler - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - Kubica, Kubalík, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice