Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 3:1Karlovy Vary porazily Litvínov 3:1 a jsou jednu výhru od postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Skladaný 1 : 0
27. O. Němec 2 : 0
31. Procházka 3 : 0
43. Bahenský 3 : 1

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve třetím zápase čtvrtfinále play off extraligy nad Litvínovem 3:1 a zvýšili své vedení v sérii na 3:0 na zápasy. Západočeši si vypracovali do poloviny zápasu tříbrankové vedení, na něž hosté dokázali pouze jednou odpovědět. Čtvrtý duel, který může být také posledním v celé sérii, se hraje v sobotu opět na karlovarském ledě od 17:30.

Článek

Karlovarští začali náporem a hned v úvodních vteřinách prověřil pozornost hostujícího gólmana Hübla Skuhravý. Litvínov, jež nastoupil bez kvarteta klíčových hráčů Reichel, Šlégr, Jakub Černý a Viktor Hübl, zahrozil v páté minutě, kdy Brandou najížděl ze strany sám proti Mensatorovi, ale vyzrát na něj nedokázal. Na druhé straně mohl po chvilce otevřít skóre Zucker, z chumlu v Hüblově brankovišti však nedokázal vyškrábnout kotouč, který by mohl poslat do prázdné branky.

Ve 12. minutě napřáhl z kruhu pro vhazování Řezníček, Hübl si dokázal poradit. Krátce poté se jen těžce zvedal z ledu Skuhrovec, když v rohu za vlastní brankou narazil do stromu jménem Kumstát, ale pokračoval v utkání. Když už vše vypadalo na bezbrankové první dějství, Melenovský objel Hüblovu klec, a přestože sám úspěšně zakončit nedokázal, jeho práci dokonal důrazný Skladaný svou dorážkou jen 16 vteřin před přestávkou.

V úvodu druhého dějství minul levý horní roh karlovarské svatyně bombou Kubát, chvilku na to si vybruslil do slibné pozice Rindoš, Mensator se však překvapit nenechal. Tlak Litvínova sílil, na domácí branku dotírali i Branda s Kubinčákem, ale bez úspěchu. Místo toho na začátku 27. minuty pálil od modré čáry Němec a jím vyslaný projektil skončil za Hüblovými zády. Následovaly další šance Severočechů v podání Lukeše a dorážek Trávníčka s Kroupou, jenže udeřili znovu domácí a ve 31. minutě se trefil Procházka.

Mensatora zachránila tyčka

Ve 33. minutě se Severočeši mohli dostat zpět do hry, když ve vlastním oslabení vyrazil na zteč Kubinčák, jen co přejel útočnou modrou čáru, tak vypálil ostrou ránu přes obránce a Mensatora zachránila pravá tyč. Po skončení oslabení měli Litvínovští naopak možnost přesilovky, na 54 vteřin dokonce v pěti proti třem, Mensatora však nijak výrazněji neohrozili. V závěru naopak nahodil puk od modré čáry Řezníček, ten ze vzduchu sklepl Skuhravý, Hübl ovšem stihl zareagovat.

Na začátku třetí dvacetiminutovky musel na trestnou lavici domácí Němec, ale svůj trest si neodseděl v plné délce, neboť 12 vteřin před jeho koncem přece jen snížil Bahenský. Ve 46. minutě mohl vrátit Energii zpět náskok tří branek Skuhravý, v obrovské šanci následující po přečíslení dvou na jednoho ho však vychytal Hübl. Krátce na to trefil Skladaný tyč.

V poslední desetiminutovce Litvínovští ve snaze o kontaktní gól ještě zvýšili útočnou snahu a dostali se k ohrožení Mensatora, zároveň tím však otevřeli svá zadní vrátka. Skuhravý i Košťál si ale ve velkých šancích vylámali zuby na Hüblovi. V 55. minutě Skuhravý našel parádně Košťála, jež minul branku. Stav 3:1 tak zůstal nezměněn.

Energie Karlovy Vary - Litvínov 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Skladaný (Melenovský), 27. Němec (Kumstát), 31. Milan Procházka (Melenovský, Mudroch) - 43. Bahenský (Punčochář). Rozhodčí: Šindler, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 4480 (vyprodáno). Stav série: 3:0.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Duben, Čutta, Mudroch, Prošek, K. Černý - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Dej, Sailer - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Zaťovič, Zucker, Pech. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Litvínov: J. Hübl ml. - Skuhrovec, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Vobořil - Jánský, Heinisch, Lukeš - Kubinčák, Branda, Trávníček - Bahenský, Rindoš, Jenáček - Vrtek, Bojer, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články