Hlavní obsah

VIDEO: Za postup jsme rádi, šampaňským ale neboucháme, tvrdí Netík

Hokejové Spartě stačilo na postup do semifinále play-off pouhých pět zápasů. Přičinil se o to i útočník Pražanů Tomáš Netík, který si v rozhodujícím duelu připsal hned čtyři body za gól a tři asistence. „Ze zkušenosti víme, že každá série na co nejméně zápasů je lepší. Už z toho hlediska, že se nikdo nezraní,“ je Netík rád, že se Sparta se Zlínem vypořádala tak rychle.

Článek

O vašem postupu bylo rozhodnuto už po první třetině, kterou jste vyhráli 3:0. Souhlasíte?

Za tohoto stavu se vám už hraje úplně jinak. I Zlín navíc vycítil, že už moc šancí nemá. My jsme zapnuli a góly dávali až do konce.

Připsal jste si čtyři kanadské body, takže musíte být navýsost spokojený, ne?

Někdy se to tak přihodí. Už jsem zažil mnohem víc povedenějších zápasů, ve kterých jsem ale neudělal ani bod. Teď to z mé strany nebyly žádné skvělé nahrávky, zkrátka se to vždycky odněkud odrazilo.

V kabině nyní musí panovat pohoda a dobrá nálada...

Já jsem v ní ještě vůbec nebyl. Ale musí to být střídmé, je to teprve první schod na cestě. Šampaňským si teď určitě nikdo bouchat nebude. Jsme samozřejmě rádi, ale už aby tu bylo semifinále.

Šest gólů jste doma příliš často nenastříleli...

Zaplaťpánbůh, že se to povedlo teď, a ne ve dvanáctém kole. Doufám, že z toho mají radost i lidi a přijdou i na semifinále.

Do semifinále jste postoupili poměrně rychle. Těší vás, že nyní máte delší čas na odpočinek?

Ze zkušenosti víme, že každá série na co nejméně zápasů je lepší. Už z toho hlediska, že se nikdo nezraní. Dobře potrénujeme a připravíme se na semifinále. Vždycky je to dobré.

Máte nějakého vysněného soupeře, kterého byste přál?

Vůbec! Ani o tom nepřemýšlím! Stejně to nemá cenu, protože to neovlivníte. Ani nevím, jaké tam jsou možnosti. Bude to ještě hodně zamotané.

Budete zbylé čtvrtfinálové zápasy sledovat?

Po očku samozřejmě ano. Ale kalkulovat nebudu.

Reklama

Související témata: