Hlavní obsah

Sparta si na úvod semifinále hladce poradila s Karlovými Vary

PRAHA

Hokejisté Sparty v úvodním klání semifinálové série nezaváhali, po dobrém výkonu slaví výhru nad Karlovými Vary v poměru 5:2. Pražané mířili za vítězství od úvodní třetiny, v každé dvacetiminutovce svůj náskok postupně navyšovali. Třemi kanadskými body se blýskli útočník Ton a nejproduktivnější zadák vyřazovacích bojů Vykoukal. Druhý duel je na programu už ve čtvrtek znovu v Praze.

Článek

Úvodní minuty duelu příliš hokejové krásy nenabídly, na obou týmech jakoby se projevila dlouhá pauza před vypuknutím semifinále. Jako první se osmělila Sparta, když ve čtvrté minutě vložil do Vykoukalova nahození hůl Netík, trefil ale jen Mensatorovu hruď. Přesně po šesti minutách se už ale skóre měnilo. Ton místo objetí branky vrátil puk zadovkou před Mensatora a Langhammer trefil mezeru u přední tyčky.

Sparťan Gulaši v souboji u mantinelu s karlovarským Mudrochemfoto: Právo/Lukáš Táborský

Karlovy Vary o sobě daly poprvé vědět na konci osmé minuty, bombu obránce Černého Přikryl zpacifikoval. Za necelou minutu už ale Západočeši prohrávali o dvě branky. Ton si od mantinelu vybruslil až před branku a bekhendovou střelou překonal Mensatora. Karlovarská odpověď ale přišla záhy, Sailerovu přesnou ránu nad rameno nestačil Přikryl ani zaregistrovat.

Hosty zachránila dvakrát branková konstrukce

Hra se poté vrátila do průměru, z něhož vybočily až dva momenty mezi 16. a 18. minutou. Hosty v nich pokaždé zachránila branková konstrukce - nejprve orazítkoval levou tyč Netík, Broš pak mířil do horní tyčky.

Hokejista Hromas ze Sparty v souboji se Skladaným z Karlových Varůfoto: Právo/Lukáš Táborský

Vstup do druhé třetiny měla Sparta parádní. Už po pár vteřinách se až před Mensatora prokličkoval Broš, i zásluhou faulu ale nezakončil přesně. V následné přesilovce sice pálil Kratěna nepřesně, puk se ale po odrazu od zadního mantinelu vrátil před branku, kterou už Výborný neměl problém trefit.

Góly v přesilovkách zlomily karlovarský odpor

O dvě minuty později mohl sparťanský kapitán přidat další trefu, Mensator ale sklapl betony k sobě včas a puk kryl. V 34. minutě byly Vary blízko snížení, Mudroch ale po přesném pasu od Pecha místo poloodkryté svatyně trefil jen přemísťujícího se Přikryla.

I závěrečnou třetinu začali Pražané tlakem, který opět přetavili v gól. Při přesilové hře se před Vykoukalem otevřela dálnice, sparťanský bek si proto z modré čáry sjel až do pravého kruhu a přesnou střelou mezi betony zvýšil už na 4:1. Hosté v té době již rezignovali, Sparta naopak pokračovala v herní pohodě. Tu podtrhl dalším gólem z přesilovky Kratěna, na kterého obrana Západočechů stejně jako při čtvrté trefě zcela zapomněla.

Radost hokejistů Spartyfoto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Lukáš Táborský

Alespoň dílčí úspěch zaznamenali hosté v 53. minutě, kdy střelou přes klubko hráčů prostřelil Přikryla z Chomutova vypůjčený zadák <span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=631&amp;teamId=4000005&amp;playerId=8003374',event)">Bombic</span>. Zbytek utkání si už Sparta pohlídala a v sérii hrané na čtyři vítězné duely se ujala vedení 1:0.

"Na to, jak byla pauza dlouhá, měl zápas slušnou úroveň," těšilo po utkání spaťanského útočníka Ondřeje Kratěnu. "Snažíme se hrát jednoduše a jsme rádi, že nám přesilovky vychází," pokračoval <span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=631&amp;teamId=4000008&amp;playerId=4000018',event)">Kratěna</span>. "Rozhoduje momentální forma a pohoda, kterou máme," dodal zkušený forvard Pražanů.

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr><td>Semifinále play-off hokejové O2extraligy, 1. zápas: </td></tr><tr class="invert"><td><strong>Sparta Praha - Energie Karlovy Vary 5:2</strong> (2:1, 1:0, 2:1)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 6. Langhammer (Ton, Vykoukal), 9. Ton (Vykoukal), 21. D. Výborný (Kratěna, Pilař), 45. Vykoukal (Broš, Ton), 48. Kratěna (Broš, D. Výborný) - 12. Sailer (K. Černý), 53. Bombic (Kristek). Rozhodčí: Šindler, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6, navíc Milan Procházka (Karlovy Vary) 10 minut. Využití: 3:0. Diváci: 8285.</td></tr><tr><td><strong>Sparta:</strong> Přikryl - Pilař, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - Hromas, Koreis, Hrdel - Látal, Podlešák, Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.</td></tr><tr><td><strong>Karlovy Vary:</strong> Mensator - Němec, Řezníček, Duben, Čutta, Mudroch, Prošek, Bombic, K. Černý - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Pech, Kristek - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Zucker, Sailer, Dej. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>STAV SÉRIE:</strong> 1:0.</td></tr></tbody></table>

Smutek na straně hokejistů Karlových Varůfoto: Právo/Lukáš Táborský

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice