Hlavní obsah

Karlovy Vary - Sparta 5:3Karlovy Vary rozložily Spartu během čtyř minut a ujaly se vedení v sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Košťál 1 : 0
19. Langhammer 1 : 1
22. Kratěna 1 : 2
25. Pech 2 : 2
54. Košťál 3 : 2
57. Skladaný 4 : 2
58. O. Němec 5 : 2
59. Koreis 5 : 3

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů využili výhodu domácího prostředí a ve třetím utkání semifinále ČP play-off O2 extraligy zvítězili nad Spartou 5:3. O vedení v sérii se domácí zasloužili během čtyř minut brankami od 54. do 58. minuty. Dvěma góly se blýskl karlovarský útočník Jan Košťál, jenž oslavil 500. utkání v dresu Energie. Semifinálová série pokračuje v pondělí znovu na ledě Západočechů.

Článek

Příležitost k otevření skóre měli Karlovarští ve druhé minutě po střele Jana Košťála z hranice mezikruží. Petr Přikryl v brance Sparty však nezaváhal a poradil si také s následnou dorážkou Josefa Řezníčka. Početní výhodu tak domácí nevyužili a v zápětí zahrozili Pražané, avšak teč Jakuba Langhammera se nevyšla mezi tři tyče.

Domácí hýřili aktivitou, ale zapomínali na zadní vrátka. V sedmé minutě ujel obraně Energie Petr Ton, jeho pokus o kličku naštěstí pro domácí Lukáš Mensator vystihl. Další nabídnutou přesilovou hru za faul Hrdela již Západočeši zužitkovali. Od modré čáry pálil Ondřej Němec a Jan Košťál se mohl po šikovné teči spolu s domácím publikem radovat.

Hosté se do útoku v úvodním dějství příliš netlačili, přesto výpad v 19. minutě byl pro Karlovy Vary smrtící. Koreis si pohrál za brankou s pukem, našel v mezikruží Langhammera, jenž se trefil přesně pod vyrážečku a rozradostnil fanoušky Sparty. Gólová radost propukla na straně Pražanů také po necelých dvou minutách druhého dějství. V početní výhodě vyšachovali obranu domácích Ondřej Kratěna s Michalem Brošem a první jmenovaný zakončoval do prázdné branky.

Nevyužitá přesilovka 5 na 3

Z vedení se hosté neradovali dlouho. Ve 25. minutě vyzkoušel pozornost Přikryla z úhlu Lukáš Pech a kotouč prošel sparťanskému gólmanovi mezi betony. Vedení na své hokejky mohla Sparta získat necelé tři minuty před koncem druhé dvacetiminutovky při vyloučení Řezníčka. Vykoukal našel přes půlku kluziště najíždějícího Tona, ale forvard hostí znovu proti Mensatorovi neuspěl. Tentokrát domácí brankář vykopnul puk zázračně betonem.

Ve třetí části výrazněji zahrozily Karlovy Vary v 48. minutě po střele Milana Procházky. Pokus druhého nejproduktivnějšího hráče Energie v letošním play-off však Přikryl vyrazil do bezpečí. Na druhé straně naložili trestuhodně hosté s 53 sekund trvající přesilovkou 5 na 3. Pražané sice pěkně kombinovali, chyběla však finální příhra a především přesná střelba. A trest skutečně přišel.

Při vyloučení Černoška zkusil od modré štěstí Řezníček a Košťál svou druhou tečí v zápase poslal Západočechy do vedení. Klid na domácí hokejky přinesla branka Františka Skladaného v 57. minutě, rozklad Sparty završil o minutu později Ondřej Němec. Kosmetickou úpravu skóre znamenal gól Koreise minutu a půl před koncem zápasu. Karlovarští si tak připsali druhou výhru a ujali se vedení v sérii 2:1 na zápasy.

Energie Karlovy Vary - Sparta Praha 5:3 (1:1, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 9. Košťál (Němec, Skuhravý), 25. Pech (Dej), 54. Košťál (Řezníček, Skuhravý), 57. Skladaný (Melenovský, Milan Procháka), 58. Němec (Pech, Dej) - 19. Langhammer (Hromas, Koreis), 22. Kratěna (Broš), 59. Koreis (L. Procházka). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. Diváci: 4230.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Mudroch, Prošek, Duben, Čutta - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Pech, Sailer, Dej - Kristek, Hluchý, Zucker. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Sparta: Přikryl - Pilař, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, S. Hudec, L. Procházka - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - Hromas, Podlešák, Koreis - Látal, Hrdel, Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
STAV SÉRIE: 2:1.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články