Hlavní obsah

Sloboda: Sklízíme úrodu z přípravy, v Plzni chceme urvat další výhru

PLZEŇ

Zarputilost obránce Karola Slobody ze Slavie slavila v pondělí na plzeňském ledě úspěch v podobě dvou gólových asistencí. Důležitější než přihrávka na gól Bednáře do prázdné branky byla nahrávka u vítězné trefy Tomáše Micky. Pražané se ujali dvoubrankového vedení, které již nepustili. „Byli jsme mnohem aktivnější a nedali jejich první lajně moc času,“ liboval si slovenský zadák.

Článek

Díky gólu Micky, jenž dokončil to, co Sloboda začal, sešívaní svému soupeři odskočili a získali potřebný klid na hokejky. „Nabruslil jsem před brankáře, naznačil jsem střelu a obránce si lehnul," přiblížil Sloboda situaci z 29. minuty. „Šel jsem tedy okolo beka, který mě podrazil, ale stačil jsem ještě vystřelit a puk se šťastně odrazil od chráničů Chábery. Micka už jen zvednul kotouč do prázdné brány,“ pokračoval pětadvacetiletý bek Slavie.

Třetí semifinále Plzeň vs. Slavia na Sport.cz
Stav série: 1:2
ON-LINEPlzeň - Slavia 1:3
REFERÁT:Slavia vyhrála v Plzni a vede v semifinále 2:1
TAKTIKA:Slavia nedala domácím čas na jejich hru
ŠANCE:Furch málem vychytal první nulu v play-off
SLOBODA:Sklízíme úrodu z přípravy
PLZEŇ:Chyběla nám agresivita a tlak na branku

„Sklízíme úrodu ze skvělé přípravy, máme výborně natrénováno a máme dost sil,“ pochvaloval si Sloboda. „Nechci spekulovat, jestli má Plzeň méně sil, ale na každé mužstvo platí dobré bruslení a střelba,“ dodal. „Měli jsme lepší pohyb a byli aktivnější, Plzeň tak neměla čas na svou hru,“ všiml si slovenský bek, jenž má letos ve vyřazovacích bojích zatím na svém kontě tři kandské body (1+2).

Také ve druhém utkání budou chtít slávisté urvat další výhru, aby získali možnost mečbola na svém ledě. „Je jedno, zda hrajete doma nebo venku, ale na Plzeň byl možná větší tlak,“ připustil Sloboda. „Budeme chtít urvat další vítězství,“ hlásí Sloboda před středečním zápasem, který rozhodne, zda budou mít Západočeši jistotu šestého utkání na svém ledě.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice