Hlavní obsah

Zábranský by rád získal pro Brno veterána Dopitu

BRNO

Fanoušci brněnské Komety se mohou po třinácti letech těšit znovu na nejvyšší hokejovou soutěž. Vedení týmu, který je s jedenácti tituly druhým nejúspěšnějším klubem české historie, odkoupilo licenci na extraligu od Znojma a už nyní začíná řešit, s kým bude soutěž hrát. Kromě hráčů z kádru Orlů pod smlouvou mají v Brně zálusk především na hvězdu Znojma Jiřího Dopitu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jiří Dopita (vlevo) v dresu Znojma

Článek

V Brně si jsou vědomi, že potřebují kádr pro extraligu výrazně posílit. Šéf Komety Libor Zábranský má v příštích dnech jednat s majitelem Znojma Jaroslavem Vlasákem o tom, kteří hokejisté by mohli ze Znojma přesídlit. „Pod smlouvou zůstali jen Trvaj, Štach, Rýgl, Svoboda a Meidl, ale i mnozí další by rádi do Brna přestoupili,“ má zjištěno Vlasák.

Brněnské vedení chce získat do týmu i největšího tahouna Orlů Jiřího Dopitu. „Je to zajímavá nabídka. Moc rád bych si ještě aspoň rok extraligu zahrál a Brno by mi vyhovovalo i z hlediska vzdálenosti od mého olomouckého bydliště,“ potvrdil zájem 40letý olympijský vítěz z Nagana.

Zábranský se zpočátku zdráhal licenci pro extraligu kupovat, ale nakonec v rozhodování převážila jeho vize o velkém vzkříšení hokeje na Jižní Moravě. „Koupit licenci se mi zpočátku nezamlouvalo. Nakonec jsem ale změnil názor. V hlavě se mi totiž zrodil projekt, jak pomoci hokeji v celém jihomoravském regionu. Znojmo bude naším farmářským celkem po vzoru Slavie a Havlíčkova Brodu. Ke spolupráci vyzveme ještě i některý druholigový klub,“ řekl Zábranský, jenž naplnil touhu desetitisíců fanoušků, kteří v uplynulé sezóně často zaplnili halu Rondo do posledního místa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.