Hlavní obsah

Ondřej Němec: Lukáš tu není od toho, aby mi děkoval

Byl to mimořádně povedený návrat. Poslední zápas Karlových Varů v semifinále play-off se Spartou musel Ondřej Němec pro otřes mozku vynechat, ale po týdenní absenci parádně vstoupil do finále se Slavií. Jeden gól při vítězství 4:1 sám vstřelil, na další dva přihrál. "Ale ještě jsme nic nedokázali, jsme teprve na začátku cesty," tvrdil Němec skromně po zápase.

Článek

Po té nucené absenci se vám návrat na led vydařil...

Já jsem rád, že hraju a dostávám od trenérů důvěru. Ale je to jenom první zápas.

Jak jste se dával dohromady po otřesu mozku?

Jenom jsem ležel a snažil se trochu zregenerovat. Pak jsem doháněl tréninkové manko a doufám, že se mi to povedlo. Když jsem strávil šestý zápas jen za plexisklem, tak jsem byl hrozně nervózní a už bych to nechtěl zažít.

Cítil jste ještě nějaké příznaky toho zranění?

Možná ty první dny na ledě nebyly ideální, ale řekl jsem, že budu hrát a kdybych nebyl stoprocentně připraven, tak bych do toho nešel.

Neměly o vás příbuzní přece jen strach?

Přítelkyně byla určitě trochu nesvá z toho, že jdu hrát tak brzo. A máma mi každou chvíli volala. Ale já jsem se cítil dobře.

V závěru jste zachránil brankáře Mensatora před inkasováním, poděkoval vám za to? 

Dojížděl jsem k bráně a viděl, jak za „Mensim“ vyjel puk. Nejdřív jsem ho odpálil bekhendem a trefil hráče před sebou, podruhé jsem to už instinktivně napálil ven. Lukáš tady není od toho, aby někomu děkoval, spíš bysme měli děkovat my jemu.

Slavia v závěru skórovala, neměli jste ještě obavy o zdramatizování zápasu?

Byla to přesilovka pět na tři a sehráli to dobře. Byla ještě minuta do konce a mohli to zdramatizovat, naštěstí jsme dokázali dát rychle další gól. Tím jsme veškeré jejich snahy utnuli. My dali čtyři góly, oni jeden. Takže není co řešit.

Slavii vede reprezentační kouč Růžička, asi jste na sebe i trochu upozornil směrem k národnímu týmu...

Takhle to neberu. Teď tu máme finále extraligy a chceme něco dokázat, na tohle vůbec nemyslíme.

Slavia zatím každou sérii začala porážkou, ale ve druhém zápase se zase zvedla. Dáte si na to pozor?

Už jsme se poučili z loňska. To jsme také první zápas vyhráli a další dva za sebou pak ztratili. Musíme hrát pořád stejně a eliminovat Slavii jejich klíčové hráče, jako Bednáře a Červenku. Když se nám to bude dařit tak jako dneska, tak máme šanci na úspěch.

Nebude těžké po takové výhře zkrotit euforii ?  

Ještě jsme nic nedokázali. Jsme teprve na začátku cesty. Určitě ji zkrotíme.

Reklama

Související témata: