Hlavní obsah

Dopita už je hráčem Komety Brno, smlouvu podepsal na rok

BRNO

Olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa Jiří Dopita se stal očekávanou posilou hokejistů Komety Brno. S nováčkem extraligy podepsal čtyřicetiletý útočník roční smlouvu. Do klubu s ním ze Znojma přicházejí také další útočníci Radek Procházka a Roman Erat, kteří uzavřeli smlouvu na dvě sezóny. Kometa o tom ve čtvrtek informovala na svém webu.

Článek

Dopita je zatím největší postavou v kádru brněnského klubu. Na kontě má sedm extraligových titulů, podílel se na šesti triumfech Vsetína a v roce 2005 vyhrál soutěž s Pardubicemi. Uplynulé čtyři sezony strávil ve Znojmě, které před dvěma týdny prodalo extraligovou licenci právě Kometě. Rodák ze Šumperka, jenž má zkušenosti i z NHL, si v nejvyšší domácí soutěži zahraje už za šestý klub.

Jednatřicetiletý Procházka odehrál v uplynulém ročníku za Orly včetně skupiny o udržení 55 zápasů, v nichž si připsal 16 bodů za šest branek a 10 asistencí. Ve své kariéře hrál extraligu také za Vítkovice, Plzeň, Havířov, Vsetín a Karlovy Vary. Startoval na mistrovství světa hráčů do 18 i 20 let.

Devětadvacetiletý Erat absolvoval v nedávno skončené sezoně 60 zápasů a zaznamenal 31 bodů díky 17 přesným trefám a 14 nahrávkám. V extralize dosud hrál jen za Znojmo. V sezóně 2004/05 okusil start v seniorské reprezentaci, když nastoupil v přípravném utkání proti Bělorusku.

Již dříve se brněnskému klubu upsali obránci Pavel Mojžíš s Angelem Krstevem a Kometa angažovala také nejproduktivnějšího hráče Znojma v uplynulé sezóně Pavla Selingra. Zároveň získala dalších pět hráčů, kteří měli ve Znojmě smlouvy. Za Brno budou hrát brankář Jiří Trvaj, obránci Martin Rýgl, Lubomír Štach a útočníci Václav Meidl s Jaroslavem Svobodou.

Reklama

Související témata: