Hlavní obsah

Sponzoři se shánějí hodně těžko, žehrají v extraligové Plzni

PRAHA/PLZEŇ

Po skončení extraligové sezóny přišli o hlavního partnera firmu Lasselsberger a nyní hokejovový klub v Plzni řeší aktuální otázku financí pro nadcházející ročník. Finanční krize celé situaci vůbec nenahrává. "Jednání se sponzory jsou obtížná a sehnat peníze do klubu není jednoduché," přiznal obchodní ředitel západočeského klubu Bohuslav Ebermann.

Článek

Finanční situace firem není růžová a peníze na zajištění extraligy na ulici neleží. Své o tom ví vedení plzeňského klubu, když po sezóně skončil s podporou hokejistů ze západočeské metropole generální partner firma Lasselsberger. „Překvapilo mě, že jednání se sponzory jsou obtížná a sehnat peníze do klubu není jednoduché,“ přiznal na oficiálních stránkách plzeňského týmu obchodní ředitel klubu Bohuslav Ebermann, jenž je ve funkci první čtvrtrok.

Přestože se mužstvo dokázalo z předkola play-off dostat až do semifinále, kde vypadlo se Slavií, zajistit finance není nic lehkého. „Sezóna byla úspěšná, tým odvedl maximum a šel až za hranice svých možností,“ pochvaloval si bývalý legendární plzeňský hráč. „Není ostuda, že jsme vypadli s vítězem základní části,“ dodal.

Méně peněz než doposud

„Všichni sponzoři jsou ale opatrní a dávají si pozor, aby neslíbili, co nemohou splnit,“ vysvětlil těžkosti ohledně naplnění klubové pokladny, od které se odvíjí další možnosti a cíle. „Jednání probíhají složitě a je pravděpodobné, že většina subjektů bude plzeňský klub podporovat méně než doteď,“ prozradil ´plzeňský expres´.

Podle šedesátiletého funkcionáře, jenž získal s národním mužstvem v roce 1976 stříbro z olympijských her v rakouském Innsbrucku, finanční krize dolehla naplno. „Nikdo jsme si to nechtěli připustit,“ řekl Ebermann. „Krize už dolehla na všechny a opatrnost je veliká,“ přidal bývalý hráč Škody Plzeň.

„Vidím hokej z úplně jiné strany a vím, že zajistit hokej po finanční stránce není tak jednoduché,“ svěřil se. „Hráč a funkcionář se nedá srovnávat. Je to jako být na druhé straně barikády. Můžu říct, že jako hráč jsem to měl jednodušší,“ nechal se slyšet Ebermann.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články