Hlavní obsah

VIDEO: Bílí Tygři vyjeli poprvé na led pod vedením trenéra Kalouse

LIBEREC

Hokejisté Bílých Tygrů z Liberce, kteří v minulém ročníku skončili již v předkole play-off, vyjeli v neděli poprvé na led se značně obměněný kádrem a pod vedením nového trenéra Jiřího Kalouse. Nechyběli Petr Nedvěd, ani Tero Leinonen, kteří se připravovali individuálně.

Článek

Bývalý asistent Slavie Praha Kalous si po pondělním tréninku pochvaloval nové působiště. „Prostředí v Liberci je výborné a podmínky pro práci vynikající. Zatím jsem velmi spokojen,“ řekl Jiří Kalous.

„Je to samozřejmě jiná role než ve Slavii. Přibyly nové povinnosti jako je koučink, rozhodování o hráčích a sestavě, ale jinak je ta práce obdobná a příliš zásadních změn nevnímám,“ dodává majitel dvou seniorských mistrovských titulů v roli asistenta.

V sestavě Liberce po nevydřené sezóně nezůstal dle očekávání kámen na kameni. Odešlo celkem třináct hráčů a přišlo sedm nových. „Na kádru jsme pracovali společně s vedením, které nastolilo nový přístup. Začíná se hodně stavět na mladších hráčích a odchovancích, s čímž já plně souhlasím,“ přibližuje trenér vznik nového složení družstva.

„K velkým změnám už by nemělo dojít a se sestavou, se kterou jsme teď začali trénovat, s největší pravděpodobností začneme soutěž,“ uzavírá otázku kádru Kalous, který necítí před přípravnými zápasy žádný velký tlak. Jasno zatím nemá v roli kapitána.

Brankářská jistota

Loňské problémy Bílých tygrů na brankářském postu by měl vyřešit zkušený finský gólman Tero Leinonen, který podepsal smlouvu do roku 2011. „Působil jsem tu již na konci minulé sezóny a všechno mi vyhovovalo. Kvalitní liga, dobrý tým a příjemné prostředí, takže bylo jednoduché se rozhodnout pro zdejší angažmá. Byla to první a velmi jasná nabídka, kterou jsem obdržel, takže jsem ji využil,“ objasňuje čtyřiatřicetiletý Leinonen okolnosti svého rozhodnutí setrvat v Liberci. Rozdíly mezi letní přípravou ve Finsku a v Česku nejsou podle něj prakticky žádné.

Leinonen, bývalý hráč Ilves Tampere, si pochvaluje složení týmu. „Máme hodně mladých hladových a také zkušených hráčů, což je dobrý mix, takže máme solidní šance,“ vidí optimisticky příští sezónu Fin.

První přípravné utkání sehraje Liberec ještě před začátkem Tipsport cupu a to 31.7. s Litvínovem.

Reklama

Související témata: