Hlavní obsah

Snad nebudu Černý Petr, přeje si karlovarská posila Pletka

KARLOVY VARY

Největší ofenzivní posilou hokejistů Karlových Varů pro nadcházející extraligovou sezónu je bezesporu Václav Pletka. Zkušený forvard přišel na západ Čech z Liberce a v mistrovském kádru by měl zacelit mezeru po odchodech Petra Sailera a Milana Procházky. A třicetiletý útočník věří, že se mu bude v novém prostředí dařit.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Karlovarský Václav Pletka na tréninku

Článek

"Doufám, že nebudu Černý Petr a že se budeme pohybovat na předních příčkách a půjdeme v play-off co nejdále," přál si Pletka v rozhovoru pro ČTK a Sport. Menší narážky na skutečnost, že většina ostatních hráčů jsou mistři a on "nic" už zaslechl. "I to je motivace. Jedná se o mančaft, který dva roky patří ke špičce a chtěl bych se tady prosadit," řekl Pletka.

Bývalý hráč Třince, Českých Budějovic a Liberce odehrál v extralize více než 400 zápasů a nastřílel přes 150 branek. Pozici největší letní posily si ale nepřipouští. "Já to tak neberu. Přišel jsem hrát svoji hru a doufám, že pomohu mančaftu. A doufám, že uděláme nějaký úspěch," podotkl rodák z Mladé Boleslavi.

Nadcházející sezona je pro hráče Energie specifická díky stěhování do nové víceúčelové haly. Pro Pletku však komfort KV Arény tak ohromující není, Liberec totiž hrál v podobné hale. "Obě haly jsou podobné. Jen v Liberci je to o trochu větší. Zázemí je ale srovnatelné. Jsem rád, že jsem přišel do nové haly," uvedl Pletka.

Hráč se zkušenostmi ze zámořské NHL, který má na svém kontě i 35 startů za seniorskou reprezentaci, se pomalu v Karlových Varech zabydluje. Nedaleko arény si koupil byt a s pomocí Marka Melenovského poznává i město. "Ukázal mi, kde co je. My jsme ale stejně pořád trénovali, takže jsme byl spíše doma," pousmál se Pletka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice